Diversen

Div: SEAT Leon Supercopa: Nederlanders strijdend ten onder

Na een voortvarende start van de race wisten zowel Christiaan Frankenhout als Dillon Koster helaas niet te finishen. Alleen Willy Welles, gewend aan de SEAT Leon, hield de Nederlandse eer hoog. Dat Koster aan de start verschijnt is trouwens op zich al bijzonder, zijn vrouw staat namelijk op het punt te bevallen. Na de race betekent dat dus voor de aanstaande vader direct doorracen naar het ziekenhuis ...

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Gerrie Hoekstra

480_frankenhout

Christiaan Frankenhout heeft vanaf P4 een superstart, hij ligt in de Tarzanbocht al naast nummer twee Sebastian Asch en probeert hem buitenom te passeren. Niet erg sportief duwt deze hem echter naast de baan en het grind vertraagt Frankenhout dermate dat hij weer wat plekken verliest. De gevestigde orde in de Supercopa weet de bemoeienissen van de gastrijder niet te waarderen, want bij het ingaan van het Scheivlak wordt de gele SEAT van Frankenhout dwarsgeduwd. Op wonderbaarlijke wijze weet hij de auto echter in een fraaie drift weer recht te krijgen en kan hij zijn race vervolgen. Maar inmiddels is hij wel teruggevallen naar de zevende plaats.

480_dillon

Dillon Koster besluit tijdens de opwarmronde om de pits in te komen voor slicks. Een opmerkelijke keuze, want het circuit is nog kletsnat en praktisch iedereen staat dan ook op regenbanden. Al na 3 ronden blijken de slicks sneller dan de regenbanden en dus begint Koster aan een schitterende opmars door het hele veld. Ronde na ronde komt hij verder naar voren, tot hij in de tiende ronde zelfs virtueel op het podium rijdt op een derde plek. Dan is het feest voor hem echter over, want hij krijgt een drive through penalty (reden bij ons onbekend, red.) en valt terug naar een achtste plaats. Een ronde later komt aan zijn moedige strijd helemaal een einde als hij zijn SEAT in het grind parkeert.

Datzelfde lot had Christiaan Frankenhout al enkele ronden daarvoor getroffen. Hij reed op regenbanden en was daardoor teruggevallen naar de negende plek, maar kon zijn race dus niet afmaken.

Race 2 SEAT Leon Supercopa
Circuit Park Zandvoort, 29 juli 2007

1. Marcus Steinel (D), 15 ronden in 30.22.075
2. Jimmy Johansson (ZW), op 11.971
3. Christian Hohenadel, op 12.450
14. Willy Welles, op 1.19.946
21. Dillon Koster, op 3 ronden

Uitgevallen: Christiaan Frankenhout.

480_welles
Willy Welles in actie


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet