WTCC

WTCC Anderstorp : Tiago Monteiro start vanaf pole

persconferentie

Persconferentie met vlnr Larini, Monteiro en Huff

Voor de deelnemers aan de kwalificatie van de FIA-WTCC races op het Zweedse Anderstorp ligt er een natte en daardoor gladde baan, wanneer zij aan hun ronden beginnen. Het is Ryckard Rydell die in de eerste ronde de snelste tijd realiseert, maar al snel melden zich diverse anderen aan de kop van de lijst. Tiago Monteiro blijkt van hen uiteindelijk de snelste en pakte met zijn SEAT Leon de pole position

Door Jakob Dekker
Foto's: Raymond de Haan

De posities wisselden redelijk frequent en eigenlijk gold dat ook voor de positie van bijvoorbeeld Tom Coronel. In de beginfase stond hij op een zevende plaats, maar enkele ronden later bleek die tijd nog maar goed voor een 20ste klassering. Zoals aangegeven: de baan was glad en de mannen deden verwoede pogingen om eerst een drogere ideale lijn te krijgen om zich daarna in te zetten voor de allersnelste ronden.
Halverwege de sessie zijn er steeds meer bandenwissels, uiteraard bedoeld om de droge lijn op de baan zo goed mogelijk te benutten. Voor de Rus Lvuv met de Honda ging dat toen al niet meer op. Hij parkeerde zijn auto in het drassige gras en kwam niet verder. De strijd aan de kop ging toen tussen Ekblom, Larini en Colciago die op dat moment Rydell naar de vierde plek verwezen.
 
larini

Nicola Larini moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet