Diversen

Div: International Formula Master: Verrassende zege voor Deen Andersen

“Na regen komt zonneschijn”, zou je kunnen zeggen. De eerste IFM race op het Zweedse Anderstorp vond zaterdag kort na het middaguur plaats. Direct nadat alle teams in de paddock de enorme hoeveelheden regenwater hadden getrotseerd. Met flink wat kunst-en vliegwerk reden de teams hun auto’s naar de droge startgrid. Polesitter Bonanomi voerde lange tijd de race aan, maar door pech ging de winst uiteindelijk naar de Deen Kasper Andersen.

Tekst: Jakob Dekker

Ondanks het vele regenwater in de paddock lag de baan er relatief droog bij. Nadat hij tijdens de training de belangrijkste gele vlag periode veroorzaakte meldde Johnny Cecotto Jr zich als zevende in de startrij van deze race (om na vier ronden weer uit te vallen). De race werd vanaf het startmoment aangevoerd door Marco Bonanomi met in zijn kielzog Andersen en Chris van der Drift. Voor laatstgenoemde eindigde de race echter al in diezelfde beginfase, nadat hij het asfalt verliet en als een soort speedboot door de plassen op het gras verder ging en in een onmogelijke positie terecht kwam. Einde race voor de Rotterdammer Van der Drift dus.
Nauwelijks een ronde later volgde ook het Waterloo voor de tweede Nederlander, Nick de Bruijn. Een lekke rechterachterband luidde een spin in, die even later tot zijn uitval zou leidden. Een stuk beter verging het Dominic Muermans die weliswaar vanaf zestiende plaats moest starten maar gedurende de sterk naar voren reed.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet