GT

FIA GT: Total 24 Hours of Spa: grote verrassing, Hezemans (Corvette) op pole position


480_wendlin_lichtner_lechne

Karl Wendlinger was natuurlijk ontgoocheld na de stunt van Hezemans, die hem van de pole verdrong. De rijder van de blauwe DBR9 was donderdagavond de held, toen hij bewees dat de Aston Martin die hij deelt met Sharp, Lechner en Lichner-Hoyer het potentieel heeft om te rivaliseren met de Maserati's en de Corvettes die vooraf als topfavorieten getipt werden.

480_wendlinger

Achter de eerste rij in geel en blauw, zette Oliver Gavin de witte Corvette die hij deelt met Beretta, Vosse en Franchi op de derde plaats. Gavin was de eerste die donderdagavond een toptijd op de tabellen zette. De witte Corvette staat naast de Maserati van Scuderia Playteam bestuurd door Bertolini-Piccini-De Simone en Pier Guidi. De Vitaphone MC 12 van van de Poele-Bartels-Biagi-Lamy volgt op de derde rij.

480_menten_kox_bleek_01

De Lamborghini Murcielago van Menten-Kox-Bleekemolen viel net buiten de top 5. De bolide zorgt voor wat variatie voorin. De Lamborghini was een zucht (een honderdste!) sneller dan de Maserati van Lémeret-Montanari-Ramos-Bobbi en de Corvette C5R van Kumpen-Longin-Mollekens-Bouvy.

480_kumpen_longin

De andere C5R van Duez-Soulet-Coens-Vanbellingen eindigde met de dertiende tijd achteraan in het veld van GT1's, maar toch voor de Aston Martin BMS van Monfardini-Babini-Davies-Alessi. Het was al een wonder dat deze Aston nog van de partij is, nadat Monfardini donderdag zwaar van de baan ging. De DBR9 kon pas vrijdagochtend weer de baan op om zich te plaatsen voor de race.

480_aguas_ortelli_melo_orte

Gianmaria Bruni zette de Ferrari 430 die hij deelt met Ortelli, Melo en Aguas op de vijftiende plaats, de eerste in GT2, vlak voor de Porsche 997 van Collard-Malucelli-Lieb. Het leidende duo in deze categorie werd gevolgd door twee andere Ferrari's en twee andere Porsches, wat laat vermoeden dat het een pittig duel wordt tussen die twee merken. In G2 legde de Mosler van Radermecker zijn wil op aan die andere MT 900 van Kenis en aan de Gillet Vertigo, die tijd verloor door elektrische problemen. In G3 zette de Ferrari van Vannelet de snelste kwalificatietijd op de tabellen, voor twee Dodge Vipers Compétition.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet