DTM

DTM: Timo Scheider bepaalt tempo tijdens testdag

Timo Scheider was de dominerende man vandaag in de beide testsessies van de DTM op Circuit Park Zandvoort. Zowel in de eerste als in de tweede test van 90 minuten liet de in Oostenrijk wonende Duitser met zijn Audi A4 DTM de snelste tijd aantekenen. Wellicht extra gemotiveerd door het grote artikel dat er vanmorgen over hem in “De Telegraaf” stond, of door de aandacht die hem eerder deze week al ten deel viel tijdens de DTM-persconferentie in Amsterdam, draaide Scheider in de tweede test de snelste tijd van de dag: 1.34,569 minuten. Daarmee was hij ruim acht tienden van een seconde sneller dan zijn snelste tijd van vanmorgen. En evenals in de eerste sessie was ook ditmaal Scheiders teamgenoot Tom Kristensen tweede. De Deen verkleinde zijn achterstand op de Duitser van 0,303 seconde vanmorgen tot 0,292 seconde nu.

Tekst: René de Boer

Middagtest: zes Mercedessen in top tien
In beide testsessies was er een volledige top drie voor Audi. Vanmorgen reed Christian Abt de derde tijd met de A4 van vorig jaar, ingeschreven door het Audi Sport Team Phoenix. Vanmiddag was Mike Rockenfeller met de auto van het Audi Sport Team Rosberg derde, voor Phoenix-rijder Alexandre Prémat. Snelste coureur met een Mercedes-Benz was Paul di Resta, die met zijn twee jaar oude C-Klasse 0,537 seconde langzamer was dan koploper Scheider. Di Resta werd gevolgd door vijf andere Mercedes-rijders, te weten Bruno Spengler, Daniel la Rosa, Gary Pafett, Mika Häkkinen en Jamie Green, die met elkaar de top tien completeerden.

Dramatische testdag voor Vanina Ickx
Voor Vanina Ickx, die vorig jaar op Zandvoort haar beste kwalificatieresultaat behaalde en naar eigen zeggen erg van het circuit houdt, verliep de testdag redelijk dramatisch. Al tijdens haar eerste rondje belandde ze in de ochtendtest in het grind van de Tarzanbocht, waar haar auto van het team Futurecom TME flink beschadigd raakte. In de middagsessie kon ze daardoor niet meer rijden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet