IndyCar

Champcar: Mario Dominguez vervangt Ryan Dalziel bij Pacific Coast Motorsports

De Mexicaan Mario Dominguez vervangt de geblesseerde Schot Ryan Dalziel in San José komend weekend. Dalziel brak eerder deze week zijn sleutelbeen tijdens fietsongeval.

Tekst Willem J. Staat

dominguez
Mario Dominguez vervangt bij PCM Ryan Daiziel
dit weekend.

Tekst Willem J. Staat/PR

Dominguez vervangt Dalziel in San Josë
Teameigenaar Tyler Tadevic: “Mario brengt een schat aan ervaring naar ons team en wij zijn erg blij dat hij ons team dit weekend op het laatste moment wil versterken. Mario heeft bewezen races te kunnen winnen, is een populaire coureur en ik denk dat hij uitstekend in onze organisatie past. Natuurlijk hebben we met Ryan Dalziel enorm veel vooruitgang geboekt en het is jammer dat we dit komend weekend niet kunnen continueren. We wensen hem een voorspoedig herstel.”

In zes jaar Champcar Mario heeft ervaring met de topteams, boekte twee overwinningen, één pole en 10 podiums in 82 starts. Hij eindigde twee keer in de top 6 van de Champcarworldseries. Vorig weekend verving Dominguez de Fransman Tristan Gommendy op Edmonton. Mario Dominguez: “Ik ben erg dankbaar in het vertrouwen dat Pacific Coast Motorsports in mij stelt. Ik vind het jammer voor Ryan Dalziel en ik hoop dat hij spoedig herstelt. Het is niet de meest ideale manier om in te stappen, maar ik wil van de gelegenheid gebruik maken om het team verder naar voren te helpen. Ik denk dat ik met mijn ervaring aan het rookie-programma kan bijdragen.” In 2007 zal Dominguez voor de derde keer op San José van start gaan. Vorig jaar kwalificeerde hij zich als tiende en eindigde als vijfde. “San José is erg belangrijk voor me, ik heb er veel fans en ik zie er nu al naar uit. Ik wil Tom Figge en Tyler Tadevic voor deze gelegenheid bedanken. Ik kan nauwelijks wachten.

Dr. Terry Trammel zal één dezer dagen beslissen of Dalziel in Road America mag starten. Het team van Tom Figge behaalde in 2004 het Formule Atlantic kampioenschap en behaalde eveneens successen in sportscars.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet