Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Frank Kechele doet goede zaken in Assen

Dit weekend stond de derde meeting van het NEC Formule Renault 2.0 seizoen op het TT Circuit Assen op het programma. Het volle veld van 30 bolides kwam twee keer in actie tijdens het BERU Top 10 evenement. Vooral Frank Kechele kan met een glimlach terugkijken op de races in Assen. Met een vijfde plaats en een overwinning heeft hij zijn leidende positie in het tussenklassement van het kampioenschap nog verder verstevigd.


Tekst: Sander Dorsman
Foto's: Chris Schotanus

Tijdens de eerste kwalificatie is het Vallteri Bottas die de hegemonie van Frank Kechele doorbreekt. De Fin grijpt met een tijd van 1:38.261 de pole voor de eerste race. Achter hem volgt Tobias Hegewald, terwijl Frank Kechele genoegen moet nemen met een derde plaats op de startgrid. In de kwalificatie voor de tweede wedstrijd weet Kechele orde op zaken te stellen en pakt de pole met een tijd van 1:37.523. Zijn teamgenoten Oliver Oakes en Tobias Hegewald completeren de top 3. Van de Nederlandse deelnemers doet Nick Catsburg de beste zaken met een elfde en negende startplaats.

assen5

Opmerkelijk is eveneens de prestatie van Stef Dusseldorp. Op vrijdag kon hij in de vrije trainingen vanwege ziekte amper kilometers maken, maar dat belet hem niet om zich op een prima twaalfde en elfde positie te kwalificeren.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet