Formule 2

GP2 Series: Javier Villa geeft de rest het nakijken

Gisteren was Timo Glock de eerste die dit jaar een tweede GP2-race won, vandaag was Javier Villa de tweede die dat kunststukje flikte. Villa toonde zich een klasse apart op de Nürburgring en leidde van kop tot staart. Ho-Pin Tung strandde vlak voor het vallen van de vlag.


Tekst: Daan Jeuken


Vanaf de eerste meters was Villa vandaag sneller dan de rest. Bij de start greep hij vanaf poleposition gelijk de leiding om daarna zienderogen weg te rijden van zijn achtervolgers. Al vroeg in de sprintrace kon hij consolideren en het materiaal sparen.


Achter de soevereine leider vochten Kohei Hirate en Kazuki Nakajima om de tweede plaats. Nakajima passeerde eerst Maldonado in bocht 1, waarna hij kon opstormen naar zijn landgenoot. Hirate werd geholpen door voorligger Zaugg die in de hairpin van de baan vloog en daarmee de tweede plaats verspeelde. Nakajima vocht tot de finish om de tweede plaats, maar Hirate wist niet van wijken.


Ho-Pin Tung spinde met nog drie ronden te gaan van de baan. De Chinese Nederlander kon lange tijd vechten in het middenveld, maar bij een verwoede poging om Garcia te passeren spinde hij van de baan. "Qua rondetijden zat ik dicht bij de kop, maar ik zat de hele race klem achter Garcia. Ik probeerde hem voortdurend in te halen, maar het was frustrerend dat hij me steeds achter zich wist te houden. Vlak voor het einde had ik een perfecte slipstream en probeerde ik hem uit te remmen, maar ik schoot iets door en raakte Garcia die zijn lijn hield. Hij kon door, maar ik spinde."


Uitslag sprintrace GP2 Series Nürburgring, zondag 22 juli 2007

1. Javier Villa, 24 ronden
2. Kohei Hirate, op 3.589
3. Kazuki Nakajima, op 4.056
4. Pastor Madonado, op 7.710
5. Timo Glock, op 9.301
6. Lucas di Grassi, op 10.508
7. Giorgio Pantano, op 14.375
8. Ernesto Viso, op 19.401
9. Roldan Rodriguez, op 21.272
10. Alexandre Negrão, op 22.211

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet