Porsche Cups

Porsche Supercup: Jeroen Bleekemolen superieur naar zege op Nürburgring

Jeroen Bleekemolen heeft vandaag de Porsche Supercup-race op de Nürburgring gewonnen. De Nederlander, die na Monaco zijn tweede seizoenszege pakte, leidde van start tot finish.


Tekst: Marc Kok

Jeroen Bleekemolen had voorafgaand aan de race de beste uitgangspositie. De Aerdenhouter, die vrijdag reeds de snelste was in de vrije trainingen, pakte zaterdag tijdens de kwalificatie de pole-position. Het betekende Bleekemolens tweede pole van het seizoen. Eerder claimde hij deze eer op het stratencircuit van Monaco, waarna ‘Bleek' deze prestigieuze race tevens in winst wist om te zetten.

Chaos
Voordat de race op de Nürburgring begint, is er al redelijk wat chaos. In de opwarmronde lekt Jörg Peham vloeistof op het asfalt; het lijkt alsof hij grote stromen olie op het asfalt loost. Daarom besluit de raceleiding een extra opwarmronde in te lassen. Achteraf bleek Peham water te lekken en was de gelekte vloeistof gewoon water en was de 'rommel' snel opgedroogd. De race gaat nu over 13 in plaats van de geplande 14 ronden.

Goed weg
Bij de tweede startpoging is het veld wel goed weg. Christian Menzel probeert Jeroen Bleekemolen te passeren bij de eerste bocht, maar ‘de Bleek' pakt uitstekend de binnenlijn en duwt de zeer laat remmende Menzel naar buiten. Richard Westbrook, een super gestarte Alessandro Zampedri en Uwe Alzen volgen. In de tweede ronde tikt Alzen in een flauwe rechterbocht Zampedri aan en passeert hem op niet echt vriendelijke wijze. Jaap van Lagen (Team Bleekemolen) gaat ook goed. Hij is bij de start Patrick Huisman gepasseerd en ligt zevende.

Ramkoers
In de vierde ronde is Alzen weer op ramkoers. Hij tikt in gevecht om P3 zijn grote rivaal om het kampioenschap Richard Westbrook aan, waarna Alzen in de rondte spint en veel plaatsen verliest. Westbrook, die wel is geraakt door Alzen, kan wel clean doorrijden. Jaap van Lagen, pas bezig aan zijn derde wedstrijd in de meest prestigieuze merkencup ter wereld, profiteert van Alzens fout en ligt nu op een prachtige P6.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet