Porsche Cups

Porsche Supercup: Jeroen Bleekemolen superieur naar zege op Nürburgring


Snelheid
Ondertussen blijft Bleekemolen leiden. Al heeft Menzel, in 2005 winnaar op de Nürburgring in de Porsche Supercup-wedstrijd, vandaag ook veel snelheid en is Jeroen zeker nog niet zeker van een makkelijke race. Na Van Lagen (6de), liggen de overige Nederlanders halfweg koers op de 11de (Patrick Huisman), 23ste (Michael Bleekemolen), 25ste (Bernhard ten Brinke) en 26ste (Simon Frederiks) plaats.

Mooi gat
Met nog vijf ronden te gaan heeft Bleekemolen een dikke seconde voorsprong op Menzel. De twee hebben op de achtervolgers een mooi gat geslagen. ‘De Bleek' kan nu, zonder stress van in zijn nek hijgende rijders, zijn eigen race en lijnen sturen. Het ziet er uitstekend uit voor de veelzijdige Aerdenhouter.


Hard
Ondertussen zijn er veel harde gevechten achter het leidende duo. Zo maken de teamgenoten Zampedri en Faulkner elkaar het leven zuur in de strijd om P4. Ook Alzen, die inmiddels weer tiende ligt, heeft het zwaar te verduren. In gevecht met Huisman , Marc Basseng en Nicolas Armindo, zijn de positiewisselingen - met of zonder touchés - niet van de lucht.

Slotfase
Met nog drie toeren te gaan, heeft Bleekemolen 1,6 seconden voorsprong op Menzel. De rest van het veld is ver weg. Jaap van Lagen is erg goed bezig en komt bij Zampedri buurten voor de strijd om P5. Al moet Van Lagen ook in zijn achteruitkijkspiegel kijken als David Saelens hem onder druk probeert te zetten.

Zege
Ondertussen gaat Bleekemolen riant naar de zege, zijn tweede in vijf Porsche Supercup-deelnames dit jaar. Met nog één rondje te gaan heeft hij twee seconden voorsprong. Hij snelt dan ook simpel naar de zege, waarna zijn mensen van Jetstream Motorsport Bleekmolen opwachten in ‘victory lane' en hem juichend op de schouders nemen.

Overige Nederlanders
Jaap van Lagen finisht zeer goed op P6. Patrick Huisman, de laatste races zo goed op dreef, eindigt teleurstellend als 12de. Michael Bleekemolen, die de afwezige Sebastiaan Bleekemolen vervangt, wordt als 21ste afgevlagd. De twee rijders van HSF Porsche Eindhoven Bernhard ten Brinke en Simon Frederiks geven elkaar niks toe en finishen heel dicht bij elkaar als 23ste en 24ste.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet