Formule 2

GP2: Glock slaat terug op thuiscircuit

Na vier races puntloos te hebben afgesloten dreigde Timo Glock achterop te geraken in de kampioenschapsstrijd, maar na de poleposition en de overwinning in de eerste race op de Nürburgring zette de Duitser zichzelf weer op de kaart als kanshebber op de titel. Ho-Pin Tung eindigde de race op plaats 16.

Tekst: Daan Jeuken


Het was geen appeltje-eitje voor Glock, die op zijn thuisgrond slecht uit de startblokken kwam. Nummer twee di Grassi wist Glock te passeren, die voor Pantano en Maldonado de tweede plaats pakte. Achter de koplopers ging het mis bij Buemi, vervanger van de met een polsblessure aan de kant zittende Ammermüller. De Zwitser leek het rempedaal te zijn verloren en reed pontificaal in op Luca Filippi, nummer drie in het kampioenschap. Voor allebei betekende dit einde wedstrijd.


Terwijl di Grassi aan een voorsprongetje begon te bouwen werd achter nummer twee Glock gevochten tussen Pantano en Maldonado. In ronde 9 besloot di Grassi zijn pitstop te maken, wat voor Glock het sein was om een aantal kwalificatierondjes eruit te persen. Na een snelste ronde en een bliksemstop kwam de Duitser vlak voor zijn belager de baan op. Uitlopen was nu het credo, maar nog niet gestopte voorgangers als Kohei Hirate en Jason Tahinci voelden niet zoveel voor het voorbij laten van de virtuele leider, waardoor Glock ook weer moest verdedigen naar di Grassi toe. Glock wist het thuisvoordeel echter optimaal te benutten en hield di Grassi vakkundig achter zich. Hiermee is Glock de eerste coureur die dit jaar twee races op zijn naam heeft staan. Achter di Grassi kwam Nakajima uiteindelijk als derde over de meet.


Uitslag race 1 GP2 Series Nürburgring, zaterdag 21 juli 2007

1. Timo Glock, 35 ronden
2. Lucas di Grassi, op 2.274
3. Kazuki Nakajima, op 2.723
4. Giorgio Pantano, op 18.937
5. Kohei Hirate, op 19.706
6. Pastor Maldonado, op 33.680
7. Adrian Zaugg, op 35.779
8. Javier Villa, op 36.960
9. Nicolas Lapierre, op 37.478
10. Roldan Rodriguez, op 56.548

16. Ho-Pin Tung, op 1:08.460


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet