Porsche Cups

Porsche Supercup: Jeroen Bleekemolen pakt pole op Nürburgring

Jeroen Bleekemolen heeft het naar zijn zin op de Nürburgring. Nadat de Aerdenhouter vrijdag tijdens de vrije trainingen van de Porsche Supercup al de snelste rijder was geweest, pakte ‘Bleek' zaterdag de pole. De 25-jarige Nederlander bleef de Duitser Christian Menzel 42 duizendsten van een seconde voor.


Tekst: Marc Kok

jeroen_bleek_pole_nurb
Jeroen Bleekemolen rijdt voor Richard Westbrook. Foto: racecam.de


Goede vooruitzichten

Na afloop sprak Jeroen Bleekmolen niet eens van de perfecte ronde. "Ik heb in mijn snelste twee rondjes een paar fouten gemaakt, maar het was nog net voldoende voor de pole'', vertelde hij na afloop tegen de organisatie in volleerd Duits. "Maar voor de wedstrijd ziet het er zeer goed uit. Vrijdag, tijdens de vrije trainingen, reed ik met gebruikte banden en dat ging uitstekend. Dat belooft veel voor de race van zondag.''

Toppers
Bleekemolen hield zaterdag alle toppers achter zich. Zo werden Richard Westbrook, Uwe Alzen en Damien Faulkner (allen racewinnaars dit jaar) naar de plekken drie, vier en vijf verwezen.

Patrick Huisman was met P7 de tweede Nederlander op de ranglijst. Op de vierde startrij zal Huisman zijn landgenoot Jaap van Lagen vinden, die net als gisteren tot een keurige plek acht kwam.


Terugvechten
De drie overige Hollanders moeten zich zondag vanuit de achterhoede naar voren zien te vechten. Bernhard ten Brinke (HSF Porsche Eindhoven) start vanaf P23, Michael Bleekemolen begint op P26 en Ten Brinkes ploegmaat Simon Frederiks vangt de wedstrijd aan vanaf plek 28. Er doen in totaal dertig coureurs mee.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet