Porsche Cups

Porsche Supercup: Jeroen Bleekemolen snelste in vrije training Nürburgring

Jeroen Bleekemolen is het Porsche Supercup-weekend op de Nürburgring goed begonnen. De 25-jarige Aerdenhouter was vandaag de snelste in de vrije training. Met een snelste ronde van 2:05,307 was 'Bleek' 0,183 seconde rapper dan de verrassend snelle Oostenrijker Martin Ragginger. "Het ging supergoed vandaag'', aldus Jeroen vanuit Duitsland. "Ik hoop dat het morgen tijdens de kwalificatie ook zo zal gaan.''

Tekst: Marc Kok


In het 30-koppige deelnemersveld zijn zes Nederlanders terug te vinden. Achter Jeroen Bleekemolen was ook Jaap van Lagen goed op dreef. De coureur uit Wekerom, die pas enkele races geleden zijn entree maakte in de meest prestigieuze merkencup ter wereld, noteerde een 2:06,041. Daarmee claimde de coureur van Team Bleekemolen plek acht.


Van Lagen bleef onder meer viervoudig Porsche Supercup-kampioen Patrick Huisman (tiende) voor. Bernhard ten Brinke, die zijn tweede race voor het HSF Porsche Eindhoven-team rijdt, kwam met 2:07,236 tot een 20ste tijd. Michael Bleekemolen (23ste) en Simon Frederiks (28ste) waren, net als gastrijder Frank Biela, in de achterste gelederen terug te vinden.


Zaterdag is de kwalificatie. Zondag is de race.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet