Porsche Cups

Porsche Supercup: Michael Bleekemolen vervangt zoon Sebastiaan in Porsche Supercup

Michael Bleekemolen zal komend weekend tijdens de Porsche Supercup-race op de Nürburgring zijn zoon Sebastiaan vervangen. Sebastiaan ondergaat donderdag een operatie. De Haarlemse coureur gaat er vanuit dat hij tijdens de race op de Hungaroring (4/5 augustus) weer in de Porsche zit.

Tekst: Marc Kok

sebastiaan_bleek_monaco1
Sebastiaan Bleekemolen bij zijn Porsche. Foto: racecam.de

Vervolg
De medische ingreep bij Sebastiaan Bleekemolen is een onverwacht vervolg op de twee darmoperaties die hij vorig jaar heeft moeten ondergaan. Hoewel die ingrepen succesvol zijn geweest, is sindsdien de buikwand niet volledig hersteld.

Herstel
"Om de buikwand te verstevigen, gaat de chirurg kunststof matjes inbrengen’’, vertelt Sebastiaan. "Hoe zwaar de operatie zal worden is nog niet bekend omdat ze bij het snijden pas kunnen zien hoe zwak de buikwand is en hoeveel er gerepareerd moet worden. Ik verwacht echter dat de operatie een stuk minder zwaar zal zijn dan vorig jaar en denk veel sneller te herstellen. Tijdens de Porsche Supercup-race in Hongarije, over ruim twee weken op de Hungaroring, zal ik weer van de partij zijn.’’

Succes
Team Bleekemolen zal komend weekend derhalve bestaan uit Michael Bleekemolen en Jaap van Lagen. Het team behaalde dit seizoen een groot succes, toen Jeroen Bleekemolen op het beroemde stratencircuit van Monaco de prestigieuze race won.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet