Supercar Challenge

DSC: Dubbele zege Brinkmann Motorsport in Oschersleben


Beker
Na twee tweede plaatsen tijdens het eerste Supercar-raceweekend, afgelopen april op de Nürburgring, betekende de winst de derde podiumplek van het seizoen 2007. Al zullen Van der Hoek en Van der Zwaan de verdiende overwinningsbokaal niet in hun prijzenkast kunnen zetten. "Die heb ik namelijk aan Marco Antheunisse van autosport.nl beloofd’’, legt Ardi uit. "Ik had namelijk van Marco een computerspel, de DTM Race Driver, gekregen, om zo vast virtueel te oefenen hoe het is om op de voor mij onbekende banen van Oschersleben en Silverstone te racen. Als ik dit seizoen op een van die circuits een podiumplek zou scoren, zou de beker naar Marco gaan. En beloofd is beloofd.’’ Lachend: "Al moest ik dat zondag nog wel aan Arjan vertellen. ‘Leuk dat je op het podium met die beker staat, maar ik heb ‘m eigenlijk al weggegeven’, zei ik tegen Arjan.’’

elmar_ardi_arjan_podium_osc
Elmar Grimm, Ardi van der Hoek en Arjan van der Zwaan (v.l.n.r.) op het podium, met de overwinningsbeker die binnenkort op de burelen van autosport.nl zal staan.

Klassement
Arjan van der Zwaan en Ardi van der Hoek klommen dankzij dit resultaat op naar de vierde plaats in het tussenklassement. Na acht van de in totaal achttien te verrijden races heeft Elmar Grimm de leiding genomen.

Volgende races in Assen
De volgende twee races in de Dutch Supercar Challenge zijn over vier weken. In het weekend van 11 en 12 augustus is het circuit van Assen het decor. De DSC maakt dan onderdeel uit van de Rizla Racing Days. "Op Assen hebben we het de afgelopen jaren steeds uitstekend gedaan, dus ik zie die races vol vertrouwen tegemoet’’, aldus Olly Brinkmann.

Uitslag race 1 Dutch Supercar Challenge,
Oschersleben, zaterdag 14 juli 2007
1. Elmar Grimm, DTM Audi TTR, 28 ronden in 46:36.332
2. Robert den Otter/Pim van Riet, Passat V8 Star, op 50,540 seconden
3. Robert de Graaff/Philippe Ribbens, Viper SRT10, op 51,360
4. Roger Grouwels/René Wijnen, Viper SRT10, op 1:13,494
Niet gereden: Ardi van der Hoek en Arjan van der Zwaan, DTM Audi TTR

Uitslag race 2 Dutch Supercar Challenge,
Oschersleben, zondag 15 juni 2007
1. Ardi van der Hoek en Arjan van der Zwaan, DTM Audi TTR, 37 ronden in 1:01:23,015
2. Elmar Grimm, DTM Audi TTR, op 41,972 seconden.
3. Roger Grouwels/René Wijnen, Viper SRT10, op 1:10,343
4. René Snel, Porsche GT3 RS, op 1:38,389
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet