Supercar Challenge

DSC: Dubbele zege Brinkmann Motorsport in Oschersleben

Het raceteam van Brinkmann Motorsport heeft afgelopen weekend op het Duitse circuit van Oschersleben een dubbele zege behaald in de Dutch Supercar Challenge. Nadat de Duitser Elmar Grimm zaterdag de eerste manche had gewonnen, zegevierden een dag later Ardi van der Hoek  met zijn racepartner Arjan van der Zwaan. Elmar Grimm leidt na vier weekenden nu ook het tussenklassement.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Chris Schotanus

Teambaas Olly Brinkmann was na afloop een tevreden man. Zeker ook omdat Grimm zondag in de snelle GT-klasse achter zijn winnende ploegmaten Van der Hoek/Van der Zwaan als tweede was geëindigd. "De rijders hebben uitstekend gereden, de mecaniciens hebben prima werk geleverd en de tactiek voor de races werkte ook goed’’, aldus Brinkmann.

ardi_olly_arjan_zege
Teambaas Brinkmann (midden) viert de zege van Van der Hoek (links) en Van der Zwaan.

Verkeerde draagarm
Het enige dat mis ging voor het team, was dat Van der Hoek en Van der Zwaan zaterdag tijdens de eerste manche niet konden meedoen. "Ik ben tijdens de tweede vrije training op vrijdag in de rondte gegaan en tegen een bandenstapel en een muur gebotst’’, vertelt Ardi. "Vervolgens heeft het team van Brinkmann Motorsport reserveonderdelen besteld, maar kregen we van de leverancier een linkerdraagarm in plaats van een rechter. Dat betekende dat we zaterdag niet konden rijden. Ontzettend balen.’’

Grimm wint
Elmar Grimm stond wel aan de start en zegevierde met overmacht zaterdag. De rappe Duitser had na ruim drie kwartier racen een voorsprong van dik vijftig seconden op de runners-up Robert den Otter en Pim van Riet.

elmar_grimm_leidt_oschersle
Elmar Grimm (110) leidt de dans in zijn DTM Audi TTR.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet