EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: Franchi wint voor Equipe Verschuur

Greg Franchi heeft de tweede race van de Eurocup Mégane Trophy op de Hungaroring gewonnen. Een uitgekiende pitstop strategie van Equipe Verschuur maakte het verschil, waarna de Belg bij het vallen van de finishvlag kon oogsten.

Tekst: Sander Dorsman

In de openingsfase van de wedstrijd was het al snel raak. Na een crash van Andreas Mayerl en Jean-Philippe Madonia kwam de safety car naar buiten. Greg Franchi kwam meteen naar binnen voor zijn verplichte pitstop. Dit bleek uiteindelijk een sterk staaltje tactiek van Equipe Verschuur te zijn. Terwijl een groot aantal rijders niet veel later een pitstop maakten tijdens de safety car fase, behield Michaël Rossi zijn koppositie. Nadat de race aan het einde van de vijfde ronde een herstart kende werd al snel duidelijk dat Rossi kansloos was voor de overwinning.

Halverwege de race waren er fraaie gevechten op de baan. Zo lieten ondermeer Mike Verschuur en Bernhard ten Brinke mooie acties zien. Minder mooi was de crash tussen Carlo van Dam en Ludovic Badey in ronde 14. Beide coureurs konden hun weg niet vervolgen. In ronde 16 kwam dan eindelijk Michaël Rossi binnen voor zijn pitstop. Dit gaf de leiding aan Greg Franchi, die vijf ronden later de eerste seizoenszege voor Equipe Verschuur in de wacht kon slepen.

Uitslag race 2 – Eurocup Mégane Trophy
Hungaroring, zondag 15 juli 2007

1. Greg Franchi, 21 ronden in 43:13.201
2. Ralph Meichtry, op 11.377
3. Pedro Petiz, op 11.962
4. Fabrice Walfisch, op 12.449
5. Dimitri Enjalbert, op 12.965
6. Bernhard ten Brinke, op 13.689
7. Mike Verschuur, op 14.776
14. Wim Beelen, op 2 ronden
DNF Carlo van Dam
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet