Formula Renault 2.0

Eurocup Formule Renault 2.0: Coletti maakt Red Bull feest compleet

Nadat Brendon Hartley de eerste race van het weekend had gewonnen, was het nu zijn Red Bull collega Stefano Coletti die met de zege aan de haal ging. Coletti mocht vanaf pole starten en stond zijn leidende positie gedurende het verdere verloop van de wedstrijd niet meer af.

Tekst: Sander Dorsman

Het gebeurt niet vaak in de Eurocup Formule Renault 2.0, maar de eerste ronde van de tweede wedstrijd op de Hongaroring verliep zowaar zonder incidenten. Coletti lag op kop met Markus Niemela en Nelson Panciatici op respectabele afstand. Aan het einde van de vierde ronde mocht de bestuurder van de safety car alsnog in actie komen, na een crash waarbij Charles Pic en Simeon Ivanov betrokken waren.

Bij de herstart van de wedstrijd kon de top drie haar koers in ongewijzigde volgorde voortzetten. Met nog twee ronden te gaan kropen Hartley en Alguersuari langzaam maar zeker richting Panciatici. Een serieuze gooi naar de laatste podiumpositie konden zijn echter niet doen. Na 15 ronden werd Coletti als winnaar afgevlagd. Grote geluksvogel was Jaime Alguersuari. Net nadat hij zijn Renault bolide als vierde over de finish had gestuurd, begaf zijn motor het met een spectaculaire rookpluim tot gevolg. Henki Waldschmidt finishte de race op de tiende positie.

Uitslag race 2 – Eurocup Formule Renault 2.0
Hungaroring, zondag 15 juli 2007

1. Stefano Coletti, 15 ronden in 28:22.653
2. Markus Niemela, op 4.761
3. Nelson Panciatici, op 5.874
4. Jaime Alguersuari, op 6.615
5. Brendon Hartley, op 7.068
10. Henki Waldschmidt, op 13.045
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet