IndyCar

IRL: Nashville uitgesteld. Franchitti naar Team Penske? Indy kondigt MotoGP aan

De IRL-avondwedstrijd op Nashville moest vannacht door heftige regenval naar vandaag worden verschoven. De Firestone 200 vindt nu vanmiddag plaats. Toch vielen er vanuit Nashville enkele interessante dingen te melden.

Tekst Willem J. Staat

dario_nashville
Indy-winnaar Dario Franchitti vertrekt vermoedelijk naar Team Penske in 2008. Foto:
Honda

Dario Franchitti naar Penske?
Sinds gisteravond zijn er duidelijke aanwijzingen dat Indy 500 winnaar Dario Franchitti Andretti Green Racing mogelijk gaat verlaten. Tijdens een interview gaf de Schot zelf een hint in die richting. “Het lijkt mij onwaarschijnlijk, maar ik geloof dat alles mogelijk is.” Franchitti weigerde te zeggen of hij inderdaad door Team Penske benaderd was, “maar het is een eer om voor hen te rijden” aldus de Schot. Ook in het verleden zijn er al hoog lopende contacten tussen Roger Penske en Dario Franchitti geweest. Bij Penske  daarentegen houdt men op dit moment de kiezen echter stevig op elkaar.

Hornish factor
Alles hangt af van de factor Hornish. Indien de drievoudige IRL-kampioen definitief naar NASCAR verdwijnt, gooit dat de transfermarkt open. Maar ook Ryan Briscoe, die nu voor Penske in de American Le Mans series uitkomt, is een kandidaat om de vacature in de IRL op te vullen. Ook bij Andretti Green Racing zou men in de Australiër geïnteresseerd zijn. Ganassi-coureur Scott Dioxn: “Je ziet toch dat er bij beide teams iets aan de hand is:” Ook Tony Kanaan is ervan overtuigd dat Dario Franchitti de Nummer 1 bij Penske gaat worden, “hoewel ik hoop dat hij bij ons team blijft:” Zowel Tony Kanaan als Sam Hornish jr. begroeven gisteren de strijdbijl naar aanleiding van het incident in Watkins Glenn. “Het was een warme dag met teveel gefrustreerde mensen” was het commentaar van beiden.

Indianapolis kondigt MotoGP aan
Het circuit van Indianapolis heeft onder leiding van Tony George snel gehandeld. Als plaatsvervangend evenement wordt a.s. maandag MotoGP in Indianapolis bekendgemaakt. De Amerikaanse media haalde afgelopen week nog keihard uit naar de hautaine en arrogante opstelling van het Formule l circus ten opzichte van de fans. Open paddocks zoals in Indycar, Champcar en NASCAR behoren standaard tot de Amerikaanse race-cultuur. MotoGP past exact binnen dit plaatje.

fans
Openheid naar de fans zoals men in het Amerika zo graag ziet. Voor Ecclestone en
de F1 een groot struikelblok.Foto: IRL
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet