DNRT

DNRT: Oscar Wilkens tussen de Italianen op pole in Formule Gloria

Oscar Wilkens heeft vandaag op een erg warm circuit van Misano zichzelf een plezier gedaan door pole position te pakken voor de eerste race van zondag. Met Joey Hanssen op plek 2 en Jeroen Mul op de derde stek, geven de titelkandidaten elkaar tot nu toe weinig toe.

Tekst: Maarten Overdijk
Foto's: Photo4
box4_Misano

The Italian way

Vanmorgen moesten alle deelnemers van zowel het Nederlandse als de Europese Formule Gloria kampioenschap zich om 8 uur melden op het circuit voor de verplichte briefing. Althans, zo was gecommuniceerd door de organisatie alhier. Toen om 8 uur iedereen aanwezig was, was er al van alles op het circuit te beleven, maar geen briefing. Uiteindelijk begon het informatiekwartiertje een half uur te laat, maar gelukkig was er wel een tolk geregeld. Voor de vrije training werden alle deelnemers in een busje over het circuit rondgereden. De baan hier is verbouwd en ziet er uiterst verzorgd uit. Er zitten hele technische delen in, lange rechte stukken en een bocht die met 200 km/u genomen kan worden. De kerbstones zijn vlak en moeten dan ook volledig benut worden. Al met al hebben de Italianen op dat gebied prima werk geleverd. Organisatorisch blijft het af en toe een beetje chaos, met kaartjes en pasjes tot vervelends aan toe. Zelfs bij het uitrijden van de pits! Laten we het maar op de charme van Italië houden.


Italianen snel op bekend terrein

De Italiaanse teams rijden met een nieuwer model Gloria dan de Nederlandse teams en daarom word er ook gestreden in twee verschillende klassen. Daarnaast rijden ze ook nog eens op bekend terrein. Vooralsnog zijn de Italianen dan ook een maatje te groot voor de Nederlanders, maar Oscar Wilkens nestelde zich keurig op plek 6 in het algemeen klassement. Joey Hanssen en Jeroen Mul complementeren de top 3 van het Nederlandse kampioenschap. De pole ging naar een Argentijn in Italiaanse dienst, genaamd Andrea Rios.

dorr6
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet