EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: Michaël Rossi pakt de volle buit

Michaël Rossi was vandaag de enige coureur op de Hungaroring die zijn pole position wist te verzilveren. De Fransman kende een goede start, pakte de leiding en stond deze vervolgens niet meer af. De coureur van Racing for Belgium behaalde zodoende de allereerste overwinning in zijn nog prille autosportcarrière.

Tekst: Sander Dorsman

De twee Méganes van Racing for Belgium kwamen als een raket weg bij de start van de eerste manche van het weekend. Carlo van Dam wist zijn teamgenoot aardig het vuur aan de schenen te leggen bij de entry van de eerste bocht, maar Rossi bleek wakker en sloeg de aanval af. Hierna verloor Van Dam een positie aan Ludovic Badey. Niet veel later kon Van Dam de Fransman weer passeren en trachtte hij Rossi bij te benen.

Na de serie pitstops halverwege de koers bleek dat Rossi zijn leiding gewoon had behouden. Van Dam moest nu Walfisch voor hem dulden, maar technische problemen aan de Renault bolide wierpen Van Dam steeds verder terug in het veld. Mike Verschuur had zich ondertussen knap naar voren gevochten en bezette de vierde plek. In de laatste ronden zette Verschuur alles op alles om de derde podiumplaats van Petiz af te snoepen. Dat feest ging echter niet door, waardoor de Equipe Verschuur piloot alsnog op een prima vierde plek over de meet kwam. Carlo van Dam finishte de wedstrijd uiteindelijk op de tiende positie.

Uitslag race 1 – Eurocup Mégane Trophy
Hungaroring, zaterdag 14 juli 2007

1. Michaël Rossi, 22 ronden in 42:23.611
2. Fabrice Walfisch, op 3.951
3. Pedro Petiz, op 9.703
4. Mike Verschuur, op 10.062
5. Ludovic Badey, op 13.568
10. Carlo van Dam, op 33.483
DNF Bernhard Ten Brinke, op 5 ronden
DNF Wim Beelen, op 13 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet