IndyCar

Champcar: Bavaria sponsor Champcar Assen, Arie Luyendijk jr. wellicht aan start


robert_lieshout
Robert Doornbos, leider in de stand van het Champcarkampioenschap over het verdwijnen
van 'CA' uit de F1: "Niet goed voor de fans."

Robert Doornbos
Ook de leider in het Champcarkampioenschap, Robert Doornbos, was aanwezig. Doornbos werd met vragen over de kwestie Albers bestookt. Robert: “Laat ik het zo zeggen, dat dit extreem lullig is voor de Nederlandse fans. Maar de prestaties waren gering, en dat kun je je op dit niveau niet permitteren. Bij Red Bull heb ik in een directe confrontatie afgelopen seizoen toch mijn teammaat Coulthard enkele malen, zowel in de training als in de wedstrijd, weten te verslaan. Het is ook mijn beslissing geweest om naar de Champcars te gaan. Red Bull is mijn persoonlijke sponsor en begin augustus gaan we weer over komend seizoen praten wat de mogelijkheden zijn.

Champcar-F1
Robert Doornbos: “Een Formule l is met absoluut niets te vergelijken, een Champcar is veel zwaarder te besturen heeft geen powersteering, electronica, waar de software al het werk voor de rijder doet.''
Op de vraag van Autosport.nl of zonder traction contol de stap naar de Formule l voor een Champcar-rijder vergemakkelijkt wordt, antwoordde Doornbos dat diegenen die eventueel de stap van Champcar richting F1 maken, wel eens in het voordeel zouden kunnen zijn. “Dan komt het op het echte stuurmanswerk aan.”
Robert over de Amerikaanse circuits: “De veiligheid is iets anders dan in Europa, maar in Champcar heb je wel in acht op de tien races een soort Monaco-achtig evenement waar gigantisch veel publiek op afkomt. Robert Doornbos wordt in zijn rookiejaar door de Amerikaanse commentatoren vaak met Nigel Mansell in zijn eerste seizoen vergeleken. “Dat is leuk om te horen, maar ook hij moest er hard voor werken.”

Robert en de concurrentie
Robert Doornbos: “Ik geloof dat ik dit jaar een kerstkaart minder ga krijgen uit Frankrijk. In Toronto remde Bourdais driemaal wel erg laat, maar achteraf heeft hij toegegeven dat het zijn fout was, en we hebben weer normaal met elkaar gesproken. Tja, eerst was hij op Tracy gefocust……''
''Forsythe zit er niet echt bij omdat ze teveel in de muur hangen en hun testprogramma wat achterstand heeft opgelopen. Je ziet dat Newman Haas gewoon nog een voorsprong op ons heeft. Vooral op het gebied van dempers en veren hebben ze iets voorsprong. Het zou mooi zijn om in Champcar volgend seizoen als titelverdediger terug te komen, maar dat hangt van heel veel factoren af.”
De Champcar GP start op zondag 2 september op het TT Circuit van Drenthe exact om 13.00 uur.

robert_aire
Twee Nederlandse generaties in American Open Wheel Racing. Robert Doornbos (links) en
Arie Luyendijk sr.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet