IndyCar

Champcar: Bavaria sponsor Champcar Assen, Arie Luyendijk jr. wellicht aan start

In het Brabantse Lieshout werd vandaag bekend gemaakt dat bierbrouwer Bavaria als hoofdsponsor van één van de grootste autosportevenementen in Nederland zal fungeren. Bavaria zal de Champcars GP in Assen op diverse fronten met consumentenacties ondersteunen. Naast Robert Doornbos was ook Arie Luyendijk van de partij bij de presentatie. Zijn zoon Arie jr. rijdt wellicht mee met de Champcars op Assen.

Tekst en foto’s Willem J. Staat

rietbergen-robert
Champcar-organisator Bart Rietbergen en Robert Doornbos.

Bavaria hoofdsponsor Champcar Grand Prix van Nederland
Bart Rietbergen van Champcar Europe BV: “Bij Bavaria zitten enkel kenners en liefhebbers van de autosport. Wij waren op zoek naar een betrokken en enthousiaste evenementsponsor en hebben die gevonden. Het verheugt ons dan ook om vandaag die samenwerking te beëdigen, evenals die met onze gedreven partners Audi, Gant en Hertz.''
Peer Swinkels, directielid van Bavaria vervolgt: “De racesport is stoer, mannelijk en avontuurlijk en dat sluit perfect aan bij het merk Bavaria. Wat evenementen betreft meten we ons graag met de topklasse; Champcar is voor ons daarom een zeer geschikte partner.”
Naast Peer Swinkels van Bavaria waren ook Jos Vaessen van het Asser TT-circuit aanwezig, evenals Arie Luyendijk, die voor de splitsing tussen IRL en Champcar enkele malen in het oude Champcarkampioenschap scoorde.
Jos Vaessen van het Circuit van Drenthe: “In principe zijn wij natuurlijk motormensen, maar onze accommodatie is uitermate geschikt voor auto’s. In het eerste deel van het seizoen is het de beurt aan de motoren, in de tweede seizoenshelft is het de beurt aan de auto’s. Wij hebben nu een 77-jarige traditie met de TT, en ik hoop van harte dat wij met de Champcars eveneens zo’n lange traditie kunnen opbouwen.''

Arie Luyendijk jr. aan de start?
Arie Luyendijk Sr. maakte op de persconferentie in het Brabantse Lieshout bekend dat er momenteel onderhandeld wordt voor een stoeltje voor Arie Jr. in de Champcarworldseries: “Wij proberen hem aan de start te krijgen maar alles hangt van de sponsoring af.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet