SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Debuut Hayley Lazell op Assen

Het Lazic Racing team werd afgelopen weekend opnieuw versterkt door een vrouwelijke coureur, Hayley Lazell. Sinds 2001 is de 25-jarige blondine te zien in verschillende raceklasses. Tijdens de Dutch Power Pack op Assen maakte zij haar debuut in de SEAT Cupra Cup. Samen met teamgenoot Daniel Sandifort bemachtigde zij een veertiende klassementspositie.

Tekst en foto’s: PR

lazell_sandifort_seat
Daniel Sandifort en Hayley Lazell.

Hayley Lazell heeft de afgelopen jaren laten zien dat zij haar concurrenten goed van zich af kan houden. Racen zit dan ook in haar bloed als dochter van voormalig coureur Peter Brouwer. Na een aantal jaar in de Volvo 360 klasse stapte zij dit jaar over naar de BMW E300 Cup.

A-evenementen
Lazell wil zich echter graag profileren op A-evenementen en Lazic Racing teammanager Jan van Duijn gaf haar die kans. Hayley Lazell voelde zich direct thuis in de kuipstoel van auto nummer 20 en dat was te merken tijdens de lange afstandsrace van zaterdag. Samen met Daniel Sandifort reed zij het team naar een elfde plaats, een goed resultaat en een mooi uitgangspunt voor zondag.

sandifort_in_regen
Tijdens de twee uursrace op zaterdag regende het.

Op de proef gesteld
Tijdens de sprintrace werd Hayley Lazell direct op de proef gesteld. Vlak voor haar kwam een aantal auto’s met elkaar in aanraking, Hayley schatte de situatie juist in, manouvreerde handig om haar concurrenten heen en kon zo haar achtervolging op de kopgroep hervatten. "Heftig! Ik zag het gebeuren en kon er gelukkig via het gras omheen.’’

Grote crash
Kort daarop volgde een grote crash van één van de landmachtauto’s waardoor de safetycar in het veld kwam. Het veld sloot zich en het duurde een aantal ronden voordat de rijders de herstart konden maken. Hayley reed lange tijd derde omdat een aantal teams tijdens de safetycar-situatie de pit in kwam om de rijder te wisselen. In de 25ste minuut was het tijd voor de verplichte rijderswissel voor Lazic Racing en maakte Daniel Sandifort zich op voor het slotstuk. Hij zag als veertiende de zwart-wit geblokte vlag.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet