IndyCar

IRL: Fikse boetes voor Team Penske en AGR

De IRL-organisatie heeft de teams van Andretti Green en Penske Racing zware boetes opgelegd naar aanleiding van een vechtpartij na afloop van de wedstrijd in Watkins Glenn afgelopen zondag

Tekst Willem J. Staat


watkins_glenn
De wedstrijd op Watkins Glenn verdiende niet bepaald een schoonheidsprijs door het
gedrag van de AGR en Penske Teams en hun aanhang. Zware boetes waren het gevolg
voor alle betrokkenen. Foto: Honda

Boetes voor Tony Kanaan en Sam Hornish jr.
Zowel Tony Kanaan(AGR) en Sam Hornish jr. hebben van de IRL zware boetes opgelegd gekregen. De hoogte van het bedrag werd niet bekendgemaakt. De Teams van AGR en Penske kregen ieder een boete van ruim U$ 25.000 dollar opgelegd. Brian Barnhardt van de IRL: “Wij zijn erg teleurgesteld in de houding van alle betrokkenen Wij geloven dat emoties een rol in onze sport spelen, maar het is betreurenswaardig dat anderen hier de gelegenheid te baat namen om hier gebruik van te maken. Wij hebben met beide coureurs gesproken en geloven hun op hun woord, dat ze niet van plan waren om fysiek contact met elkaar te maken. Incidenten zoals afgelopen zondag worden absoluut niet door getolereerd!” Hornish Sr. is dit weekend niet welkom op de wedstrijd in Nashville. “Het spijt me dat ik mijn zoon in moeilijkheden gebracht heb” was het commentaar van Sr. Anthony Fedele, die Tony Kanaan verdedigde door Hornish Sr. te tackelen is niet meer welkom bij de IRL-wedstrijden. Hem werd de toegang tot de IRL-wedstrijden definitief ontzegd. Fedele behoorde tot de aanhang van AGR, maar vervulde geen specifieke rol binnen het team.

Hornish naar NASCAR
Overigens vertrekt de drievoudige IRL-kampioen Sam Hornish jr. voor het seizoen 2008 met het team van Penske richting NASCAR. Penske zal daar een derde Dodge Team met sponsoring van Mobil 1 inzetten. Een overstap naar Toyota werd door Roger Penske naar het rijk der fabelen verwezen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet