Supercar Challenge

DSC: Dutch Supercar Challenge naar Oschersleben

Het deelnemersveld van de Dutch Supercar Challenge gaat zich alweer voor de vierde keer dit seizoen opmaken voor een spannend raceweekend. Het Duitse Oscherleben is deze keer het toneel voor de in totaal vier races die op zaterdag en zondag door de DSC verreden worden.

Tekst: PR

Per race zullen er weer twee divisies aan de start verschijnen. Voor de Dutch Supercar Challenge is het de tweede keer dat men Oschersleben bezoekt, want ook in 2004 was het grootste GT- en toerwagenkampioenschap te gast op het 3,667 kilometer lange circuit.

GT
Na zes van de in totaal achttien te rijden wedstrijden is het de ETEC-Viper van Robert de Graaff en Philippe Ribbens die met 87 punten het klassement van de GT-divisie aanvoeren. Tijdens het vorige raceweekend op Spa-Francorchamps behaalden de heren op zaterdag tijdens de regenrace een fraaie eerste plaats en ook na de race op zondag mochten zij het podium beklimmen, zij het wel een treetje lager. Door deze goede resultaten heeft de ETEC-equipe nu wel veel resultaatseconden voor de races op Oschersleben, waardoor ze een langere pitstop moeten gaan maken.

ric_wood_spa_francorchamps
Ric Wood in zijn GT-wagen op Spa. Foto: PR

V8Stars
Momenteel staat Meindert van Buuren met 78 punten op een tweede plaats in het klassement van de GT-divisie. Een knappe prestatie, aangezien zijn wagen tijdens de eerste races op de Nürburgring nog niet klaar was. De Passat V8Stars gaan sowieso goed dit seizoen, want Pim van Riet staat momenteel op een goede derde plaats met 75 punten.

ardi_dtm_audi-low
Ardi van der Hoek bij zijn Audi DTM TTR van Brinkmann Motorsport. Foto: Fast Company

Brinkmann Motorsport
De Audi DTM TTR’s van Brinkmann Motorsport presteren nog niet optimaal dit seizoen. De eerste races werd het team geplaagd door technische mankementen. Zo had de Audi van Ardi van der Hoek en Arjen van der Zwaan te kampen met kapotte aandrijfassen en had de Audi van Elmar Grimm op Zolder veel elektrische problemen. Het is voor het team van Olly Brinkmann dan ook te hopen dat de wagens dit weekend wel verstoken blijven van technische problemen, want als ze eenmaal gaan dan zijn ze beiden bloedsnel. Overigens is op Oschersleben ook Harry Mecke weer van de partij met zijn zeer fraaie Lucas Tierwelt Mosler.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet