Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formido Swift Cup

Swift Cup: Wil je de champagne pas spuiten als ik de fles ook open heb? (lang)


assen_wolken_670

Kwalificatie
De vraag vooraf is of het nieuwe circuit ook voor nieuwe namen aan kop zou zorgen. Wat betreft de nummer één-plek is het antwoord pertinent nee. Steve Kirsch toont al rap dat hij ook op het Drentse asfalt de te kloppen man zou zijn. Door als enige rijder een ronde onder de twee minuten tien seconden te klokken, is de Duitser wederom ongrijpbaar.

480_kirsch_5174

De best of the rest
Achter de rijder van het Douma Frensch Power-team is het bijzonder spannend voor de overige topplaatsen op de grid. Zo zitten de nummers twee (Tim van Gog) en drie (Karel Verspaget) slechts 17 duizendsten van een seconde uit elkaar, terwijl de nummer vier Len van Leeuwen nog geen vijf honderdsten van een tel toegeeft op Verspaget.

480_verspaget_508

Toptien
Martin van Rossen junior (5), Sandra Douma (6) volgen eveneens op ultrakorte achterstand, terwijl Peter Schreurs (7), Marcel Dekker (8), de debuterende Duitser Karl-Heinz Teichmann (9) en Bart van Raamsdonk (10) de toptien completeren.

Sprong
Na de kwalificatie is het tijd om de balans op te maken. Zo komt Karel Verspaget even buurten bij Theresia Blak. Verspaget, met Pinksteren nog winnaar van de eerste race, vertelt op het laatste moment zijn snelste rondje te hebben neergezet. "Zo sprong ik nog van plaats zeven naar drie, dus dat was mooi’’, stelt de man uit Wekerom. "Mijn auto liep allesbehalve optimaal’’, repliceert Balk. "We moeten nog maar eens goed aan de Swift sleutelen.’’

240_magnetiseurBehandeling
Het ‘reparatiewerk’ is overigens niet alleen bedoeld voor de Swift-racer. Ook de vast zittende rug van Theresia Balk kan wel een goede behandeling gebruiken. Dus krijgt ze zaterdagmiddag hulp van Kees. "Hij is normaal mijn monteur bij de BMW Ziengs Cup die ik in de Autosport Competitie Noord-Nederland rijd’’, vertelt Theresia. "Ik wist helemaal niet dat hij ook magnetiseur is. Maar toen ik vertelde last te hebben van mijn rug, zei hij: Ik zal je wel even helpen.’’

Barbecue
Na de ‘oplapsessie’ kan Theresia Balk, net als alle andere coureurs uit de Formido Swift Cup, om vijf uur aanschuiven bij de barbecue die Suzuki voor haar rijders organiseert. De Swift-familie geniet met volle teugen van de sateetjes, hamburgers en andere stukken vlees die Suzuki in ruime mate heeft meegenomen. Dankzij dit diner wordt er een goede bodem gelegd voor een energierijke racezondag.

480_barbeque
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet