Formido Swift Cup

Swift Cup: Wil je de champagne pas spuiten als ik de fles ook open heb? (lang)

480_champagne_6880

Bart van Raamsdonk was zondag op Assen vreselijk blij met zijn allereerste podiumplaats in de Formido Swift Cup. "Maar wil je de volgende keer pas gaan spuiten met de champagne als ik mijn fles ook open heb’’, sprak Laura Kool de lachende Van Raamsdonk na afloop toe.


Tekst: Marc Kok
Foto's: Gerrie Hoekstra, Chris Schotanus en Tim Böhme

Als zaterdag 7 juli de kwalificaties van het Dutch Power Pack Festival van start gaan, kijken de rijders van de Formido Swift Cup angstig naar boven. Het gaat toch niet regenen hè? "Tijdens de Pinksterraces op Zandvoort waren wij ongeveer de enige klasse die een regenrace had’’, vertelt Theresia Balk. "Als je nu op internet naar de buienradar kijkt, zie je dat er een heel kleine regenband precies over Assen trekt. Ongelooflijk hè.’’

480_donkere_wolken_4418

170_nav_stickerNat of droog?
Dat betekent dat er vandaag continu afwisseling is tussen plenswater en korte periodes van droogte. Dat vergt het nodige denkwerk. Want als de sportieve Swift-bolide na de technische keuring met de verplichte NAV-sticker wordt opgehaald, moet er een bandenkeuze worden gemaakt. Zijn de slicks wel geschikt? Of moeten we misschien overstappen op de regenrubbers?

Ramshoek
De coureurs hebben het geluk aan de zijde. Want tijdens een drogere periode droogt de baan aardig op. En kunnen de negentien piloten voor het eerst kennismaken met het circuit van Assen. Met bochten als Strubben, de Veenslang, Stekkenwal en de enige angst inboezemende Ramshoek. Dat klinkt toch effe anders dan de Kumho-bocht op Zandvoort.

480_bochten_assen_5342
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet