VLN

Div: Duncan Huisman wint 24 Uur Nürburgring (upd.)

 24h podium
Het winnende team, vlnr Andy Priaulx, Pedro Lamy, Duncan Huisman en Boris Said

Duncan Huisman heeft als eerste Nederlander de 24-uursrace op de Nürburgring-Nordschleife gewonnen. Samen met zijn teamgenoten Boris Said, Andy Priaulx en Pedro Lamy zegevierde hij met de fabrieks-BMW M3 GTRS met een totale afstand van 139 ronden. De tweede fabrieks-BMW met Dirk en Jörg Müller, Hans-Joachim Stuck en Pedro Lamy eindigde op de tweede plaats. De Zakspeed-Viper met Peter Zakowski, Robert Lechner en Sascha Bert eindigde als derde.


Tekst: René de Boer; Foto: ADAC Nordrhein/Kräling

"Ik heb altijd al gezegd dat ik sneller was dan Patrick. Dat heb ik nu bewezen", lachte Duncan Huisman na afloop van de loodzware wedstrijd. Inderdaad werd Patrick in 2000 met de Zakspeed-Chrysler Viper "slechts" tweede op de Nordschleife, terwijl Duncan nu als eerste Nederlander ooit in de lijst van winnaars staat.

"Het was een prachtige wedstrijd", vertelde hij. "Natuurlijk was de aanrijding zaterdagavond wel even balen, maar eigenlijk was dat het enige probleem wat we gehad hebben. Voor de rest verliep alles fantastisch. De auto liep als een zonnetje, ik reed echt met twee vingers in de neus."

Huisman was niet de enige Nederlander die een succes kon vieren. Henk Kruidenier eindigde met de BMW M3 van het Duitse team MSC Rhön als dertigste overall en won afgetekend de klasse A5. De Seat Leon met Tom Coronel, Michel Schaap, Gerrie Willems en Ivo Breukers reed ook de race uit, de vier rijders eindigden op de 132e plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet