BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Ricardo van der Ende slaat zijn slag op TT Circuit Assen (Lang)


Eindelijk punten

Jan Lammers kwam als zesde over de finish en behaalde daarmee eindelijk zijn eerste punten in het kampioenschap. De autosportcoryfee voerde in de beginfase een fel strijdende groep bestaande uit Donald Molenaar, André de Vries, Bertus Sanders, Tim Coronel, Mickey Bertam en Jan Joris Verheul aan.

480_6428

Donald Molenaar startte als negentiende en kwam toch nog als achtste, in de punten, over de finish. Er had meer ingezeten, vond hij. “Het ging goed, tot de sporing van mijn auto kwijt was na een aanrijding met De Vries.”
Mickey Bertram won de strijd in de BMW Drivers Trophy, een mooi resultaat voor de jonge coureur die zijn debuut maakte op TT Circuit Assen. Nick Bleekemolen (tweede) en Rintje Ritsma completeerden het erepodium.

Uithuilen

480_6250

Voor het Renova-Euser team was het weekeinde op TT Circuit Assen een kwestie van ‘uithuilen en opnieuw beginnen’. Tijdens de kwalificatietrainingen kwamen Bertus Sanders en regerend kampioen Jan Joris Verheul niet verder dan de zevende en negende startplek. Dat werd, zo bleek later, bij de beide rijders veroorzaakt door een technisch probleem met sensoren van de motor. In de eerste race klommen de teamgenoten op naar de uiteindelijke vijfde en zesde plek, om in de tweede race allebei uit te vallen. “Onze verwachtingen waren hoog”, aldus Bertus, die tijdens de Pinksterraces nog twee vierde plaatsen behaalde en graag op zijn thuiscircuit op het podium had gestaan.
Verheul staat na acht races weliswaar op de vierde plaats in de tussenstand, maar zijn achterstand op koploper Ricardo van der Ende bedraagt maar liefst 32 punten. Met nog zes races (60 punten) te gaan, betekent dat in de praktijk dat de regerend kampioen zo goed als zeker afstand moet doen van zijn titel. De top drie van dit seizoen heet Ricardo van der Ende (57 punten) en de teamgenoten Tim Coronel en Bas Schothorst (allebei 44 punten). Zij gaan uitmaken wie tot kampioen wordt gekroond.

480_5068

In de BMW Drivers Trophy is Mickey Bertram goed bezig. De pas 16-jarige debutant voert de strijd aan, op dertien punten gevolgd door André de Vries. Het duel om de officieuze titel gaat zo goed als zeker tussen deze twee rijders.
De volgende races van de Samsung BMW 130i Cup worden op 5 augustus verreden tijdens de Masters of Formula 3 op het circuit van Zolder.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet