BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Ricardo van der Ende slaat zijn slag op TT Circuit Assen (Lang)


480_dillon_02

Dillon Koster, van pole gestart, werd uiteindelijk zevende. “Ik heb vooraf onvoldoende kunnen testen, het budget daarvoor ontbreekt”, vertelde hij. “Ik kwam daardoor snelheid tekort. Het heeft geen zin om snellere achterliggers te blokken, met de bijbehorende kans op schade. Ik koos eieren voor mijn geld.”

480_5063

De toppers uit de eerste race vochten zich snel naar voren. Ricardo van der Ende en Duncan Huisman, gestart vanaf de vierde startrij, lagen na drie ronden al op de tweede en derde plek. Bas Schothorst verruilde zijn vijfde startpositie in de eerste ronde voor de leidende positie.

In de eerste ronden zag Bas kans om een redelijke voorsprong op te bouwen, die opliep tot 3,4 seconden bij het ingaan van de vijfde ronde. Halverwege de zestien ronden lange race was zijn voorsprong geheel verdwenen. “Ik maakte een paar foutjes”, verklaarde hij.

480_5106

Nadat Ricardo van der Ende eenmaal de achterbumper van Bas had gevonden, maakte de rijder van het McGregor-Vakantiegoed Racing Team geen enkel foutje meer. Ook toen Duncan Huisman zich met de strijd om de kop ging bemoeien, behield Bas de leiding.

Netjes gereden

480_6497

Gefeilciteerd, verdiend gewonnen!

Op de finish stoof het trio Bas, Ricardo en Duncan in een tijdsbestek van welgeteld 0,315 seconde over de verlossende streep. “We hebben laten zien dat we netjes, zonder contact, kunnen racen”, concludeerde Huisman. De racewinnaar was het met hem eens. “Ik ben geen enkele keer geraakt.”
Ricardo van der Ende besloot om niet teveel risico te nemen. “Ik heb wel geprobeerd om Bas te passeren, maar ik ben daarbij niet tot het uiterste gegaan. De tweede plek is beter dan niks.”
Tim Coronel reed een prachtige inhaalrace, die hem vanaf de achttiende startpositie naar de vijfde plek achter vierde man Rory Bertram bracht. Daarmee beperkte hij de schade in de tweede race tot vier punten ten opzichte van Ricardo.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet