BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Ricardo van der Ende slaat zijn slag op TT Circuit Assen (Lang)


Lekke band

480_697

Geen geluk voor Tim Coronel op Assen.

Tim Coronel leek op weg naar de derde plaats, maar het mocht niet zo zijn. “Ik raakte een paaltje langs de baan, toen had ik een lekke band”, vatte hij het dieptepunt van zijn weekeinde samen. Coronel haalde bij zijn pitcrew een nieuwe band, maar kwam uiteindelijk niet verder dan de achttiende plaats. Donald Molenaar werd ook slachtoffer van een paaltje. Nadat hij zijn lekke band had laten vervangen, zat er voor hem niet meer dan een negentiende plaats in. Vervelend bijeffect voor de beide rijders was, dat ze in de tweede race achteraan moesten starten.

480_6300

Rory Bertram eindigde bij zijn ‘rentree’ op de derde plaats, zijn eerste podiumplek van het seizoen. Hij begon zijn race vanaf de zesde startplek, passeerde bij de start Donald Molenaar en Bas Schothorst en schoof zo op naar de vierde positie. Na de lekke band van Tim Coronel werd dat een derde plaats. Rory liet zien dat hij uitstekend kan verdedigen; de hele race hing Bas Schothorst zo ongeveer op zijn achterbumper.

Wel of geen podium?

André de Vries eindigde als bestgeklasseerde rijder uit de BMW Drivers Trophy op de zevende plaats. Mickey Bertram eindigde als tweede ‘privateer’, voor Willem Cornelissen. De vlak achter Cornelissen geëindigde Nick Bleekemolen werd na de race echter als derde gehuldigd, volgens Cornelissen werd hem na de race verteld dat dit op een misverstand berustte.

480_5072

Cornelissen had ondanks het gemiste podium een leuke race achter de rug. “Het ging heel goed. Als de race nog een ronde langer had geduurd, had ik Jan Lammers mogelijk nog kunnen verschalken.” Dat zijn verhalen waarmee je, als amateur in de goede zin van het woord, thuis kunt komen!

Hoogspanning

480_5048

De eerste startrij van de tweede race was een kopie van de eerste rij tijdens de tweede race van het WTCC-weekeinde op Circuit Park Zandvoort. Net als toen kwam André de Vries ook deze keer niet goed weg, net als toen haalde hij ook nu de finish niet.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet