BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Ricardo van der Ende slaat zijn slag op TT Circuit Assen (Lang)


Geen Tim of Bas

480_4603

Tijdens de eerste drie raceweekeinden van de Samsung BMW 130i Cup waren de teamgenoten Bas Schothorst en Tim Coronel oppermachtig in de tijdtrainingen. Het duo stelde drie keer op rij de volledige eerste startrij veilig. Deze mooie serie werd op TT Circuit Assen verbroken.

480_4709

In de eerste tijdtraining zat het venijn in de staart. De omstandigheden op het natte asfalt werden in de slotminuten steeds beter, waardoor de snelste rondetijden in de allerlaatste seconden werden neergezet. Ricardo van der Ende was de snelste, gevolgd door Duncan Huisman, Donald Molenaar en (dan pas) Tim Coronel en Bas Schothorst. Volgens Bas betekende dit niet dat zijn teamgenoot en hij hun (minimale) voorsprong op de rest van het veld kwijt waren. “Wij hadden de pech dat we als één van de eersten werden afgevlagd op het moment dat de baan steeds sneller werd.”

Minieme verschillen

480_5756

Duncan Huisman, Tim Coronel en Bas Schothorst praten na over de eerste kwalificatietraining.

De tweede training werd op een droge baan afgewerkt. Dat leverde rondetijden op die negen seconden sneller waren dan een paar uur eerder. Tim Coronel was deze keer de rapste in het veld, maar zijn marge ten opzichte van Ricardo (tweede) en Duncan (derde) was minimaal. Duncan kwam maar 0,069 seconde op Tim tekort! Nadat de tijden van de twee kwalificatiesessies bij elkaar waren opgeteld, bleek dus dat Ricardo de snelste was. “En dat terwijl ik in de eerste en de tweede ronde van de tweede kwalificatietraining een foutje maakte”, gaf hij toe. “Ik was iets te gretig. Gelukkig zijn de banden op dit circuit langer snel dan op Circuit Park Zandvoort, waar je je tijd meteen in de beginfase moet zetten. Nu kon ik in mijn vierde rondje nog bij de tijd van Tim aanhaken.”

480_4668

André de Vries weet zich voor vele cracks te kwalificeren.

In de BMW Drivers Trophy was André de Vries de snelste, gevolgd door klassementsaanvoerder Mickey Bertram. Zij stonden allebei voor Jan Lammers, die in de eerste training voor slicks koos en daarmee de verkeerde gok maakte. Dat resulteerde uiteindelijk in de dertiende startpositie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet