Formula Ford

Formule Ford: thriller in Assen (lang)


480_finish_6992

Superrace
Een dolgelukkige Svensson. “Wat een revanche voor de eerste race. De eerste winst voor een Van Diemen in lange tijd. In rechte lijn is de auto ontzettend snel, maar de balans was zo slecht dat ze er in de bochten meteen weer bijzaten.

480_svensson_7013

Ik gleed alle kanten op. Ik moest voortdurend in de spiegels kijken maar kon als ik was ingehaald op de snelle stukken weer plaatsen goedmaken. Wat een race.” Minder vrolijk keek Pastorelli. “In de omstandigheden van deze race en de punten voor het kampioenschap was dit het maximale.

480_pastorelli_631

Je moest om je heen alles in de gaten houden om niets te raken.” Midden in de gevechten zat Knap. “Ik had in het begin een aanvaring met één van de auto’s van De Wit en viel daardoor terug. Ik kon het gat echter dichtrijden en toen Shirley en Rogier de Wit ernaast gingen zat ik midden in het gevecht. Ongelofelijk wat ging dat dicht bij elkaar. In de laatste ronde kreeg Vuik een tik en spinde. Ik koos samen met Rogier de verkeerde kant om erlangs te gaan waardoor Laurens de Wit ons nog kon passeren.” Een verraste en blije Laurens de Wit. “Vuik spinde. Rogier en Simon kozen de ene kant, ik de andere. Mijn kant was dus beter want ik kon ze alledrie voorbij. Het scheelde zelfs met Krohn maar een fractie.”

Teamperikelen
Meteen na de race liepen de gemoederen tussen de teamgenoten Vuik en Krohn even hoog op. Vuik was namelijk in de veronderstelling dat hij er door Krohn afgeduwd was. Na uitleg van de Noor werden de handen snel weer geschud. Krohn “Wat een opwindende en spannende race. Bij het passeren van Svensson raakten we elkaar en viel ik terug naar de zesde plaats. Het lukte toch nog om terug te komen naar de derde plaats. Ik werd van achteren geraakt en schoot door tegen Henk, die daarop helaas spinde. De snelheid is goed maar we hebben het niet kunnen omzetten in overwinningen en dat is jammer. Het gat naar Pastorelli wordt nu wel groot.”

480_heemskerk_lach_7039

Sneller
Zetec-winnaar Heemskerk kon een lach van oor tot oor niet van zijn gezicht af krijgen. “Ik had een redelijke start en lag meteen tweede. Daarna kon ik Auke buitenom passeren. Vervolgens hebben we acht of negen ronden met elkaar gevochten waarbij ook Jan Paul nog aansloot. Ik moest heel erg verdedigend rijden want ze waren gewoon sneller. Gelukkig heb ik ze kunnen tegenhouden.” Een podiumplaats was er dus voor Van Dongen. “De koppeling bleef plakken waardoor ik een slechte start maakte. Daarna reed Chris Maliepaard ook nog over mijn achterkant. Toen Auke er even afging kon ik profiteren en de tweede plaats overnemen. Daarna blokte Melroy goed. Er was geen mogelijkheid om erlangs te komen.” Stuart kon opnieuw niet tevreden zijn met het resultaat al was zijn snelheid wel weer goed. “Ik had een goede start en lag meteen tweede.

480_grind_leroy_6905
Ik wilde Melroy voorbij, kwam naast hem maar belandde op het gras en spinde. Toen kon ik weer opnieuw beginnen. Ik heb met snelle rondetijden nog veel terrein kunnen goedmaken en had op de finish nog maar een paar seconden achterstand op de derde plek.”

Kampioenschap
Door de problemen bij Florie kwamen er in de Zetec-klasse bij de tweede race maar zes deelnemers aan de start. Daarmee telt hun race niet mee voor het Nederlands kampioenschap. Het minimaal vereiste aantal deelnemers is reglementair vastgelegd op zeven. De volgende wedstrijden staan op het programma tijdens de Masters op Circuit Zolder in het weekend van 4 en 5 augustus. Deze races tellen mee voor zowel het Nederlands als het Benelux kampioenschap.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet