Formula Ford

Formule Ford: thriller in Assen (lang)


Vijf uit zes
Aan kop wist Pastorelli de druk van Jongejans te weerstaan en naar de overwinning te rijden. Krohn kon de aansluiting niet meer vinden en ging als derde over de finish. Toen de huldiging al achter de rug was kreeg de Noor echter twintig seconden straf omdat hij Vuik onder geel zou hebben ingehaald, een actie die de Noor ten stelligste ontkende. Van der Lof leek de strijd om de (naar achteraf bleek) derde positie in haar voordeel te beslissen maar gleed even op het zand van haar lijn en zag daarmee Knap langskomen en de derde positie pakken

480_podium1_4879

Emotie…… of juist het ontbreken ervan
Ondanks dat diverse rijders met een overwinning of goede klasseringen toch echt wel reden tot feestvreugde hadden straalde dat niet bepaald van de gezichten af. Zowel op het podium als daarbuiten kon er nauwelijks een vreugdesprong of lach vanaf en leek iedereen meer bezig met de volgende wedstrijd dan genieten van ‘het resultaat van race één. Jammer want een podiumfoto met vreugde-uitbarstingen doet het altijd beter dan een paar statisch voor zich uitkijkende heren.

Heftig
Pastorelli deed met zijn zege goede zaken voor het kampioenschap en was dan ook tevreden met zijn zege. “Ik moest de hele race wel flink doorrijden maar met een zekere veiligheidsmarge. Echt verdedigend hoefde ik niet te rijden omdat Rogier maar één keer serieus probeerde te passeren. Vijf zeges uit zes wedstrijden voor het Nederlands kampioenschap is niet verkeerd.” Jongejans probeerde het wel maar zag het vruchteloze van zijn pogingen tijdig in. “Ik was op bepaalde stukken van de baan sneller, Pastorelli weer op andere. Ik had wel een poging kunnen wagen maar wilde dat niet ten koste van alles doen. We moeten straks ook nog voor een tweede race de baan op en daarnaast zijn de punten ook belangrijk.” Een brede lach en complimenten van haar team voor Van der Lof. “Het was een mooi gevecht met Simon, dicht op elkaar zonder elkaar te raken. Super. Ik kon Simon buitenom passeren maar in de laatste ronde kwam ik op het zand en gleed naar buiten waardoor hij me weer voorbij kon.”

480_kroon_5766

De Noor Krohn had, nog onwetend van zijn straf gemengde gevoelens. “Ik was wel snel en een podium is leuk, maar ik wil gewoon winnen. De race liep redelijk. Ik had wat problemen met de remmen en daarbij werden de banden ook minder. Ik wilde een paar keer iets te graag en maakte daardoor een paar foutjes.” Na zijn bezoek aan de wedstrijdleiding en geconfronteerd met zijn twintig seconden straf was de Noor helemaal niet meer te spreken. “Henk maakte bij het aanremmen voor de Geert Timmerbocht een foutje en gleed eraf. Ik kwam naast hem en lag schuin voor hem toen we de eerste gele vlag passeerden. Ik heb hem dus niet ingehaald onder geel. De beelden geven dat ook aan maar ik krijg toch straf. Ik kan er niets tegen doen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet