Formula Ford

Formule Ford: thriller in Assen (lang)


480_start1_5724

Wisselingen achter de kop
De eerste wedstrijd leverde een twaalf ronden durend duel op om de eerste positie waarbij Jongejans geen moment van de versnellingsbak van Pastorelli week. Bij de start profiteerde Pastorelli goed van zijn pole position en gooide het gat dicht om als leider de eerste bocht in te gaan. Jongejans sloot echter direct aan.

480_vestergaard_5774

Pech voor Verstergard die zijn fraaie zesde startpositie door een spin in de eerste bocht in rook zag opgaan. Daarachter pakte Vuik de derde plaats af van zijn teamgenoot Krohn. Door een fout van Vuik, die zelfs even de baan verliet wist de Noor zijn derde plaats echter weer terug te krijgen. Omdat Vuik nog een keer door het gras moest, viel hij nog enkele posities terug. Vierde lag op dat moment Svensson. De Belg kreeg echter een drive through penalty, omdat hij naar het oordeel van de wedstrijdleiding bij de start Vestergard geduwd had waardoor de Deen achterstevoren ging. De vierde plaats werd vervolgens overgenomen door een uitstekend rijdende Van der Lof.

drietal_4805

Tweestrijd
De kop bleef in handen van Pastorelli maar Jongejans gaf geen centimeter toe. Hoewel Krohn op een derde plaats minstens zo snel was, slaagde de Noor er niet in veel dichterbij te komen en de leiders serieus te bedreigen. Achter de drie koplopers een door Vuik opgejaagde Van der Lof.
Vuik wist de snelle blondine zelfs te passeren maar ging opnieuw in de fout en moest weer enkele plaatsen prijsgeven. Dat betekende niet dat Van der Lof het makkelijker kreeg want nu was het Knap die haar bedreigde.

480_vanderlof_5863

Een fraai gevecht volgde waarbij het duo diverse keren van positie wisselde en soms meer naast dan achter elkaar door de bocht ging.

480_genemans_4856

Zetec-strijd
Ook in de Zetec-klasse was er strijd om de eerste posities. Genemans had op een zesde plaats algemeen de leiding in handen, maar voelde al snel de hete adem van de als achttiende gestarte Florie in zijn nek. De beslissing viel toen de na zijn drive through teruggekomen Svensson Genemans probeerde te passeren. De leider moest uitwijken waardoor Florie een gaatje zag en zijn auto binnendoor stak om de leiding over te nemen. Genemans kon het ontstane gat nog wel dichtrijden en de druk opvoeren maar Florie niet passeren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet