Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Christodoulou verzilvert zijn pole in tweede race Oschersleben

Riki Christodoulou heeft de tweede NEC Formule Renault 2.0 race op het circuit van Oschersleben gewonnen. De Britse rijder in dienst van Fortec Motorsport kende een goede start en gaf zijn leidende positie niet meer uit handen. Frank Kechele had het nakijken en moest genoegen nemen met de tweede plaats.

Tekst: Sander Dorsman

Dat inhalen in een Formule Renault 2.0 auto op het circuit van Oschersleben niet makkelijk is, was al in de eerste race van het weekend duidelijk geworden. Toch stond de tweede race van het NEC FR2.0 tijdens het FIA GT evenement bol van de actie. De vele gevechten en acties op de baan zorgden voor een prachtig wedstrijdverloop.

dsc_8290

Bij de start van de race was er geen wolkje aan de lucht voor Riki Christodoulou. Hij pakte de leiding en sloeg samen met Valtteri Bottas en Frank Kechele een klein gat naar de overige achtervolgers. Voor Stef Dusseldorp verliep de start minder positief. De rijder van Van Amersfoort Racing liet zijn koppeling te snel opkomen, waardoor zijn motor afsloeg. Dusseldorp kon zijn weg in het middenveld vervolgen, maar raakte in de vijfde ronde betrokken bij een incident waardoor hij de voorvleugel van zijn auto beschadigde.

Ook Nick Catsburg kwam niet ongeschonden door de openingsfase van de wedstrijd. Na een goede start kreeg Catsburg in de eerste bocht van de vierde ronde een forse beuk van Red Bull rijder Oliver Oakes. Oakes verremde zich en raakte hierna de gele bolide van Catsburg vol in de linker flank. De MP Motorsport bolide schoot door de lucht, maar Nick kon zijn weg wonderbaarlijk wel op de zesde positie vervolgen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet