IndyCar

Div: Weer pech voor Junior Strous in Toronto bij Champcar Atlantic:

Ook in Toronto werd Junior Strous door pech achtervolgd. De Wassenaarder heeft zijn goede kwalificatieresultaat niet om weten te zetten in een goede klassering.

Tekst PR

junior_toronto
Junior Strous hoopt op zonniger tijden in de Champcaratlantic series Foto:Champcar


Tijdens een safety-carfase werd Strous van achteren geraakt door een andere deelnemer waardoor hij de wedstrijd met een kapotte voorwielophanging voortijdig moest beëindigen. In de stand om het kampioenschap bezet de Condor Motorsports rijder de veertiende plaats met 71 kampioenschapspunten. In het Rookie-kampioenschap bezet de Condor-coureur de zevende plaats met evenveel punten. Voor de wedstrijd kwalificeerde Strous zich keurig als vierde achter zijn teamgenoot Franck Perera. Eigenlijk had Strous zich als derde gekwalificeerd, maar omdat Jonatahn Bomarito tijdens de vrijdagtrainingen sneller was geweest, betekende het uiteindelijk een vierde startplek. Voor Strous was het trouwens de beste kwalificatie in zijn Champcaratlantic-carriere.

Op zondagmiddag kwam Strous goed uit de startblokken. Hij wist direct van de vierde naar de tweede plaats door te stoten. Na de neutralisatie in de openingsronde hield Strous zijn plaats goed vast. Toen de regen het stratencircuit van Toronto een aantal ronden blank had gelegd, pakte Strous brutaal de leiding. Vanwege het hevige noodweer werd de race tijdelijk stilgelegd. Na een onderbreking van vijftien minuten werd de wedstrijd achter de safetycar weer hervat. Strous moest hierbij een paar posities prijsgeven, Na een aantal ronden kwam de safetycar door een crash opnieuw op de baan, waarbij drie rijders betrokken waren. Strous reed rustig achter de safetycar toen hij plotseling door een andere deelnemer van achteren werd geramd. Zijn voorwielophanging werd daarbij zwaar beschadigd. Na tien ronden reed Strous terug naar de pitstraat maar het team kon het euvel niet meer repareren. Dit betekende een flinke streep door de rekening voor Strous die de kansen op een podium als sneeuw voor de zon zag verdwijnen.

Junior Strous: ”Ik ben zwaar teleurgesteld en dit is nu al de tweede keer binnen een week dat ik tijdens een safetycarsituatie van achteren wordt geraakt. Ik ben in een kansrijke positie geëlimineerd want een podium behoorde absoluut tot de mogelijkheden. Ik zit nu namelijk in een hoek waar de klappen vallen. De pijn aan mijn pols wordt ook steeds heviger. Een volgende operatie is onvermijdelijk en ik vlieg nu terug naar Nederland, waar ik a.s. dinsdag zal worden geopereerd.”

Resultaten Champcar Atlamic Toronto
1. Franck Perera Condor Motorsports 1.04.54.528
2. John Edwards Red Bull Team Forsythe + 06.056 seconden
3,. Raphael Matos Sierra Enterprises + 07.789 seconden
4. Giacomoi Ricci Conquest Racing + 12.702
DNF : Junior Strous Condor Motorsports + 10 ronden

Stand Kampioenschap
1. Raphael Matos Sierra Enterprises 228 punten
2. Franck Perera Condor Motorsports 197 punten
3., Robert Wickens Red Bull Team Forsythe 178 punten

Rookie of the Year
1. Franck Perera Condor Motorsports 197 punten
2. Robert Wickens Red Bull Team Forsythe 178 punten
3. Giacomo Ricci Conquest Racing 125 punten
7. Junior Strous Condor Motorsports 71 punten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet