VLN

Div: 24h Nürburgring: Huisman op weg naar zege, Kruidenier bijna klassewinnaar

Drie uur voor het einde van de race rijdt de BMW M3 GTR met het startnummer 2 (Huisman, Lamy, Priaulx, Said) soeverein aan de leiding in de 24-uursrace van de Nürburgring. Het team heeft een voorsprong van vijf ronden op de zusterauto met het nummer 1 (Müller, Müller, Stuck, Lamy). Daarmee lijkt BMW op weg naar een overtuigende dubbelzege, waarmee het merk het resultaat van vorig jaar herhaalt. De derde plaats is in handen van de Zakspeed-Viper (Zakowski, Lechner, Bert).

Tekst: René de Boer

De Nederlandse Seat is nog steeds in de race, al waren er in de vroege ochtend nog wat problemen met de ophanging. “De vering werkte niet optimaal, waarschijnlijk is de ophanging bij een van onze twee aanrijdingen toch wat beschadigd geraakt”, berichtte Michel Schaap. “Maar wat een gaaf evenement is dit, waanzinnig gewoon!” Overigens is Tom Coronel inmiddels afgereisd naar Nederland, waar hij vanmiddag in de SBS-studio zit bij de uitzending van de Formule 1-Grand Prix van Spanje.

Henk Kruidenier rijdt op de 29e plaats algemeen en heeft samen met zijn teamgenoten Pfister, Scholze en Dewez de leiding in de A5-klasse stevig in handen. Met een voorsprong van 13 ronden kan het BMW-team van de Motorsportclub Röhn eV im AvD de klassezege nauwelijks meer ontgaan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet