IndyCar

Champcar: Power wint chaotische race in Toronto, Doornbos leidt kampioenschap

De Australiër Wil Power heeft in Toronto zijn tweede Champcarzege behaald. Robert Doornbos begon de wedstrijd slecht, maar eindigde na een avontuurlijke wedstrijd toch nog als zesde en gaat aan de leiding in de Champcarworldseries.

Tekst Willem J. Staat.

finish_toronto
Tweede overwinning voor Wil Power dit seizoen voor Team Australia. Foto:Champcar

Chaotische wedstrijd in Toronto
Voor Robert Doornbos begon de wedstrijd slecht in Toronto. Bij de start sloeg zijn motor af. Iets wat de Rotterdammer achteraf niet betreurd, want in de eerste ronde werden al direct vijf deelnemers uitgeschakeld. In de openingsronde toucheerden de bolides van Alex Tagliani en Simon Pagenaud elkaar, waarbij de lokale favoriet Paul Tracy de voorvleugel van de Fransman oppikte en in de muur verdween. Verschillende deelnemers trachtten elkaar te ontwijken, maar de Fransman Tristan Gommendy maakte een flinke luchtreis over de bolides van Jan Heylen, waarbij ook Katherine Legge en Alex Figge betrokken waren, Vijf deelnemers waren direct in de eerste ronde uitgeschakeld. Robert Doornbos: “Het was mijn geluk dat de motor afsloeg, anders had ik er midden tussenin gezeten.. Na de herstart besloten we ons op het besparen van brandstof te concentreren, en toen het begon te regenen ging ik mij steeds meer op mijn gemak voelen in de regen.”

Sterk optreden OrioL Servia eindigt in de muur
De Spanjaard Oriol Servia zorgde voor een verrassing. De Spaanse Forsythe-coureur versloeg Sebastien Bourdais en Justin Wilson bij de start en hield 34 ronden lang de leiding in handen. In de 35e ronde verloor de Spanjaard de eerste plek door brandstofproblemen en viel terug. Hoewel de Spanjaard met Slicks op het natte bleef rijden, belandde hij uiteindelijk in de 56e ronde in de muur. Het team van Pacific Coast Motorsport schakelde als eerste op regenbanden over, waardoor de Schot Ryan Dalziel maar liefst zestien ronden aan de leiding ging. In de 57e ronde moet Dalziel uiteindelijk voor Wil Power buigen en later ook voor de Zwitser Neel Jani. Dalziel, zat eigenlijk nog nooit zo dicht bij de zege, maar moet uiteindelijk met een zevende plek genoegen nemen, nadat hij er contact was geweest met Justin Wilson, die uiteindelijk toch nog als derde eindigde.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet