Diversen

Siedler wint Formule Master, sterke inhaalraces De Bruijn en Van der Drift

480_podium_masters_zon

De Oostenrijker Norbert Siedler, die dit weekend zijn debuut maakt in de Formule Master, heeft de tweede race op het stratencircuit van Porto op zijn naam geschreven. Hij eindigde voor de Italianen Gatto en Puglisi. Nick de Bruijn, als zestiende gestart, wist een flink aantal posities goed te maken en werd na een prachtige inhaalrace vijfde. Ook Chris van der Drift herstelde zich sterk na zijn voortijdige uitval van gisteren. Vlak achter landgenoot De Bruijn eindigde hij als zesde. Dominick Muermans kwam keurig als tiende over de eindstreep.

Tekst: René de Boer

"Na dit succes wil ik verder"
Evenals een dag eerder was er wederom de nodige schade, maar ditmaal behoefde de rode vlag niet te worden gehanteerd. Wel kwam de safety-car vier ronden lang in de baan. De Tsjech Erik Janis, broer van oud-DTM-coureur Jarek, reed lange tijd aan de leiding, maar moest de strijd staken vanwege een technisch defect. Zo kwam Siedler aan de leiding en reed zonder problemen weg van de concurrentie en stelde vervolgens de overwinning veilig. “Een fantastisch resultaat, zeker als je bedenkt dat ik sinds mijn laatste race in Amerika in mei vorig jaar niet meer in een formulewagen gereden heb”, aldus de Tiroler, die de opengevallen plek van Nick de Bruijn bij ADM Motorsport overnam. Aanvankelijk alleen voor dit weekend, maar, zo verklaarde Siedler: “na dit succes wil ik natuurlijk verder!”

480_bruijn2

Nick de Bruijn zonder voorvleugel naar vijfde plaats
Nick de Bruijn maakte een sterke opmars: gestart als 16e kwam hij na drie ronden al als tiende door. Vervolgens maakte hij nog een aantal plaatsen goed en eindigde zo uiteindelijk als vijfde. “Het was wel een chaotische race, maar gelukkig kon ik goed naar voren rijden. Al na drie ronden reed iemand tegen mijn auto aan, waardoor mijn rechter voorvleugel eraf was. Daarna was de wegligging natuurlijk een stuk minder, maar ik kon de race wel voortzetten en heb flink wat plaatsen gewonnen”, aldus de Vlaardinger, die dit weekend na het vertrek bij ADM voor het eerst in actie kwam voor het Tsjechische team ISR.

480_vanderdrift2

Prima prestaties Van der Drift, Muermans
Chris van der Drift kwam ook sterk voor de dag. “Ik dacht dat ik misschien hooguit een plek of vijf, zes zou kunnen goedmaken. Dat ik zover naar voren zou kunnen komen, had ik echt nooit gedacht”, zei hij. Voor Van der Drift verliep de race echter bepaald niet zonder problemen. “Tijdens de safety-car-fase merkte ik opeens dat de remmen het niet meer deden. Dat was wel even angstig. Gelukkig ging het na een paar keer proberen weer enigszins, anders had ik echt een probleem gehad, maar de remwerking was bij lange na niet zo goed als het had moeten zijn. Het weekend begon slecht door mijn probleem in de kwalificatie, maar ik heb nu in ieder geval weer een paar punten.” Dominick Muermans was uiterst tevreden met zijn tiende plaats, voor hem het beste resultaat van dit seizoen tot nu toe. “Jammer alleen dat ik even met Chris in aanraking kwam, dat kon ik helaas niet voorkomen”, gaf hij toe. “Daarna stond het stuur scheef, maar even later raakte ik de muur en toen stond het weer recht. Voor de rest deed ook de versnellingsbak een beetje raar, maar ik ben wel tevreden met mijn race.”

480_f-masters_zon
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet