SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Foto's en filmpje megacrash Ronald Sarink

Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde scoorden vandaag de hattrick op TT Circuit Assen, door na de poleposition en de overwinning in race 1 ook de tweede race op hun naam te schrijven. De race werd opgeschrikt door een megacrash van Ronald Sarink, die gelukkig als een kievit uit zijn wagen huppelde. Op de tweede plaats revancheerden de dames Van der Sloot en Verschuur zich van een slechte eerste race; Ward Rosier en Simon Gras eindigden op plaats drie.

Tekst: Daan Jeuken
Foto's: Gerrie Hoekstra en Chris Schotanus


Bij de start doet Ronald Morien zijn uiterste best om zijn Seat voor die van Christiaan Frankenhout te zetten, maar deze heeft een prima start en verschalkt de leider. Achterin is er het nodigde gehotseknots waarbij onder andere Matthijs Bakker spint terwijl Paulien Zwart helemaal uitvalt. Bij het opkomen van het rechte stuk is er een megaklapper van Ronald Sarink, die verschillende malen over de kop vliegt voor hij tot stilstand komt.

480_crash_chris1

480_crash1

480_crash3

480_crash_chris2

480_crash4

480_crash6

480_crash5

Gelukkig kan de Landmachtcoureur gewoon uitstappen en terugrennen naar de pits. De safetycar is intussen op de baan gekomen om het veld te kalmeren. Van de gelegenheid maken al gelijk een aantal teams gebruik om de pits in te duiken en de rijderswissel uit te voeren. Goed voorbeeld doet goed volgen en zo besluit ook de rest van het veld om maar vast te stoppen.Met de herstart is de stand helemaal overhoop gegooid; het is inmiddels Dekker / Van Dam die de leiding aanvoert, voor Heuser/ Schilperoort en Kamphues / Uljee. Daarachter zit nummer vier Sandifort / Lazell behoorlijk te slapen en heeft al bij de start vijf seconde achterstand. Achter de vier koplopers rijden de leider van gisteren Morien / Duivenvoorde, voor de kampioenen van vorig jaar Van der Sloot / Verschuur.

In ronde zetten Heuser / Schilperoort de aanval in op leider Dekker / Van Dam, die ook gelijk Kamphues / Uljee voorbij zien komen. Wanneer de nieuwe leiders de pits in draaien heeft het gelegenheidsduo plotseling de leiding in handen. Wanneer ook Gaby Uljee plaats maakt voor Kamphues is de leiding weer in handen van de polezitters Morien / Duivenvoorde.

Terwijl de leiders rustig uitlopen op hun volgers zijn de dames op twee langzamer dan de nummers drie Valentijn / Sanders. Het duo van Auto Century wil in race twee wel meer dan gisteren en jaagt dus op de tweede plaats. De derde plaats wordt het duo echter ontnomen wegens een tijdstraf. Daarmee hebben Ward Rosier en Simon Gras nu de derde plaats in handen, maar Hans Dekker heeft ook nog een oogje op deze podiumplaats. De eenling komt echter niet meer tot een inhaalactie en eindigt als vierde.

Voor Ronald Morien was het een kort maar krachtige race. “Ik heb één rondje gevochten met Christiaan Frankenhout, daarna mocht ik nog een halve ronde achter de safetycar rijden. Het is dan een kwestie van communiceren en toen mocht ik alweer naar binnen.” Het lot lag dus in handen van Ferry Duivenvoorde, die geen al te moeilijke race had. “De stop ging niet eens zo heel geweldig, maar we kwamen gunstig weer op de baan terug en toen kon ik het tempo opvoeren. Het was een erg vruchtbaar weekend, maar je zag wel met Pinksteren dat het zo weer een keer anders kan zijn. Ook wij moeten er hard voor werken.

Uitslag race 2 SEAT Cupra Cup
DPP Assen, zondag 8 juli 2007

1. Ronald Morien / Ferry Duivenvoorde, 16 ronden
2. Sandra Van der Sloot / Sheila Verschuur, op 7.971
3. Ward Rosier / Simon Gras, op 26.624
4. Hans Dekker, op 27.223
5. Quint Engel / Dennis Groot, op 28.916
6. Alex van Eijk / Christiaan Frankenhout, op 33.010
7. Wilbert van den Burg / Arthur Tjon, op 1:05.837
8. Jacco Valentijn / Renate Sanders, op 2:10.471
9. Rob Kamphues / Gaby Uljee, op 1 ronde
10. Matthijs Bakker / Mark Kroes, op 1 ronde
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet