SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Morien – Duivenvoorde vechten zich terug van achterstand


480_morien
De winnaars waren objectief in hun commentaar: “Met mij ging het gewoon niet goed vandaag”, verklaarde Ronald Morien. “Ik verknoeide mijn start al, stuurde bochten verkeerd in en ik was gewoon te langzaam. Toen zat Sheila achter mij en die heb ik maar voor gelaten, zodat ik haar kon opjagen in plaats van andersom en prompt parkeerde zij haar auto in de grindbak. Verder heb ik de schade maar beperkt gehouden.” “En toen begon ik met een achterstand van veertig seconden”, vulde Ferry Duivenvoorde zijn teamgenoot aan. “Mijn rondetijden waren erg goed en liep steeds meer in op de leiders. Toen die eenmaal een foutje maakten was het gebeurd. De omstandigheden waren wel pittig met de wisselende omstandigheden, maar verder was het niet zo heel spannend.”

Dat de nummers twee een zeker lijkende voorsprong verspeelden was voor henzelf niet zo heel erg. “We zijn hier met maar één monteur en ik had slechts twee rondjes met deze auto kunnen rijden; dan kun je natuurlijk niet verwachten dat je gelijk toptijden rijdt, een tweede plaats is dan al heel goed”, reageerde Alex van Eijk. “Daarbij kwam ook nog dat onze remmen niet top waren. In de Ruskenhoek sloeg de rem even vast, kwam ik op het natte asfalt terecht en daardoor spinde ik. Vervolgens sloeg ook nog de motor af en toen zag ik Ferry voorbij komen.” In de openingsfase wist Christiaan Frankenhout wel al een gigantisch gat te slaan. “Ik kon vooral erg constant rijden en op een gegeven moment liep ik gewoon vier seconde per ronde uit. Ik verloor nog wel een keer tien seconden omdat ik spinde, maar over het algemeen blijft onze auto heel constant, dat is ons geheim denk ik.”

Nummer drie Renate Sanders had vooral moeten nadenken tijdens de race. “Ik was aan het rekenen en wilde het wat rustiger aan doen. Daarmee zou ik een seconde per ronde verliezen, maar dat zou wellicht wel genoeg zijn voor de voorsprong te behouden. Maar ik wist niet zeker wat voor tijdstraf Van Es precies had, dus ik ben toch maar gewoon doorgegaan. We hadden ook nog pech dat de auto stilviel. Toen moesten we alles resetten en konden we weer aan de gang. De omstandigheden waren wel te doen, tijdens de trainingen was dat veel erger.”

Uitslag race 2 SEAT Cupra Cup
DPP Assen, zaterdag 7 juli 2007

1. Morien / Duivenvoorde, 52 ronden
2. Van Eijk / Frankenhout, op 22.360
3. Valentijn / Sanders, op 31.301
4. Hans Dekker, op 1:00.981
5. Sarink / Den Boer, op 1:01.334
6. Rosier / Gras, op 1:10.003
7. Kamphues / Uljee, op 1:11.375
8. Hoekzema / Oudshoorn, op 1:31.183
9. Van der Sloot / Verschuur, op 1:40.336
10. Zwart / Van Es, op 2:29.073
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet