SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Morien – Duivenvoorde vechten zich terug van achterstand480_frankenhout
Christiaan Frankenhout was niet te stuiten in de eerste helft van de race

Halverwege de race staat het zonnetje inmiddels weer boven het circuit en zijn de verschillen inmiddels gigantisch. Frankenhout heeft aan kop een voorsprong van meer dan een minuut op zijn naaste belager Jacco Valentijn. Wanneer hij van stoeltje heeft gewisseld met Renate Sanders rijdt Ferry Duivenvoorde weer op de tweede plaats, op een halve minuut van de koplopers. Achter het drietal rijdt Rob Kamphues, die het stoeltje heeft overgenomen van Gaby Uljee. De tv-presentator wordt echter hevig opgejaagd door Sandor van Es, die een gastrace rijdt en met het stuurtje in zijn hand ontketend is.

Waar het hele veld in de eerste helft van de race flink uitdijde schuift het in het tweede deel weer net zo gemakkelijk in elkaar. Sandor van Es rijdt inmiddels op de vierde stek, maar rijdt de snelste tijden van de baan en is in rap tempo zijn achterstand op Renate Sanders aan het dichtrijden. Datzelfde doet nummer twee Ferry Duivenvoorde, hij nadert koploper Van Eijk met rasse schreden.

In ronde 41 is de kop dan toch voor Morien en Duivenvoorde, maar dit gebeurt niet geheel op eigen kracht. Koploper Van Eijk wordt stilletjesaan binnengehengeld, maar wanneer deze zelf in de fout gaat is het kwaad geschied en is de leiding in handen van Ferry Duivenvoorde. Valentijn en Sanders hoeven zich echter niet meer druk te maken om hun derde plaats; Van Es heeft namelijk te kort stilgestaan in de pits en krijgt daarom een tijdstraf.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet