SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Morien – Duivenvoorde vechten zich terug van achterstand

Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde hebben de twee-uursrace van de SEAT Cupra Cup op hun naam geschreven. In de eerste helft van de race leek Christiaan Frankenhout een veilige marge te hebben opgebouwd in de regen, maar op het opdrogende asfalt was de tweede helft van de race een heel ander verhaal en maakte Ferry Duivenvoorde alle verloren tijd goed en pakte de leiding na een foutje van Alex van Eijk.

Tekst: Daan Jeuken, Fotografie: Gerrie Hoekstra & Marc Kok

480_seat_start

Christiaan Frankenhout heeft een prima start en pakt gelijk de koppositie van Ronald Morien. Daarachter volgt Sheila Verschuur, gevolgd door Ronald Sarink die Pim Hoekzema is gepasseerd. In de tweede ronde gaat Ronald Morien wat wijd, waar Verschuur optimaal gebruik van maakt door de tweede plaats te pakken. Frankenhout weet hierdoor gelijk een flink gat te slaan. In de openingsfase weet Frankenhout stilletjesaan een ruime voorsprong op te bouwen. Daarachter passeert Morien Verschuur weer, maar uitlopen is er niet bij. Vlak achter Verschuur rijdt Ben Schilperoort, voor Jeroen den Boer.

Na een half uur is het rustige cruisen voorbij voor de rijders, want het begint flink te regenen. De verschillen worden hierdoor echter alleen maar groter, Frankenhout is ontketend en rijdt veel sneller dan de rest van het veld. Ver daarachter rijdt Ronald Morien, hij heeft Verschuur in de grindbak zien verdwijnen en heeft nu Jacco Valentijn achter zich.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet