Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Frank Kechele wint thuisrace

Dit weekend worden de derde en vierde race van het NEC Formule Renault 2.0 verreden op het circuit van Oschersleben. Het Britse team Fortec Motorsport komt de NEC gelederen eenmalig versterken, waardoor er maar liefst 30 Formule Renault auto’s aan de start verschijnen.

Tekst: Sander Dorsman
Foto's: Justin van Densen


Na de vrije trainingen op vrijdag, vinden op dezelfde dag de twee kwalificatiesessies nog plaats. Enkele donkere wolken pakken zich samen boven het circuit en dus kiezen de meeste rijders ervoor om in de eerste sessie meteen de baan op te gaan. Frank Kechele blijkt uiteindelijk de snelste man en pakt met een tijd van 1:26.673 de pole position voor de eerste wedstrijd. Achter hem volgen Dean Smith en Tobias Hegewald. Nick Catsburg kent eveneens een prima tijdstraining en weet zich als beste Nederlander op de zevende plaats te nestelen.

In de openingsfase van de kwalificatie voor de tweede race schiet Duncan Tappy van de baan en moet hierna met een kapotte motor opgeven. Fortec teamgenoot Riki Christodoulou heeft zijn zaken beter voor elkaar en bemachtigd de pole, net voor Vaitteri Bottas en Frank Kechele. Nick Catsburg pakt een verdienstelijke zesde startplaats en is hiermee wederom de beste Nederlander.

dsc_0116

Bij de start van de eerste race op zaterdagmiddag denderen de Formule Renault auto’s richting de eerste scherpe bocht aan het einde van het rechte stuk. Frank Kechele behoudt de leiding en weet meteen een klein gat naar Smith te slaan. Achter hen wordt Nick Catsburg na een goede start aangetikt door Steffen Moeller, waardoor de rechterzijde van zijn voorvleugel afbreekt. De rijder van MP Motorsport valt hierdoor terug naar de twaalfde positie, maar kan zijn race wel vervolgen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet