VLN

Div: 24h Nürburgring: Volop actie in de nacht, Huisman aan de leiding

Volop actie in de nacht bij de 24-uursrace op de Nürburgring. De Manthey-Porsche met startnummer 46 (Luhr, Bernhard, Collard, Tiemann) rijdt aanvankelijk soeverein aan de leiding, terwijl de BMW-teams de plaatsen twee (Müller, Müller, Lamy, Stuck) en drie (Huisman, Said, Priaulx, Lamy) vast in handen hebben. Om 1.40 uur komt de BMW met startnummer 1 binnen met koppelingsproblemen. Door de langdurige reparatie valt het winnende team van vorig jaar terug tot de zesde plaats. Ook de auto met Huisman rijdt niet zonder problemen. Het team verliest een plaats ten gunste van de Zakspeed-Viper (Zakowski, Lechner, Bert).

Tekst: René de Boer; Foto: ADAC Nordrhein/Kräling

 Huisman 24h Nbr Pitstop
Nachtelijke pitstop van het BMW-team met Duncan Huisman

Halverwege de race, om 3.00 uur, leidt de Manthey-Porsche voor de BMW met nummer 2, de Zakspeed-Viper, de Falken-Nissan (Asch, Schoysman, Kinoshita, Tanaka) en de Red Bull-BMW (Quester, Wolff, Deutgen, Peter). Rond 5.00 uur is er een felle strijd om de kop tussen de Manthey-Porsche en de BMW met nummer 2, die meerdere malen van positie wisselen. De Viper verliest veel tijd door schade als gevolg van een aanrijding en valt terug tot de zesde plaats. Om 6.10 uur valt de Manthey-Porsche in Breidscheid stil met een opgeblazen motor. De auto wordt weggesleept en in een uur en tien minuten wordt de motor gewisseld. Het team valt terug tot de twaalfde plaats. Om 6.25 uur pakken Huisman, Said, Lamy en Priaulx de eerste plaats, terwijl rond zeven uur zowel de Falken-Nissan als ook de BMW van het lokale heldenteam Scheid (Scheid, Kainz, Rostek, Hagemeyer) uitvallen.

Om 8.00 uur ligt de BMW met Huisman, Said, Lamy en Priaulx aan de leiding met een voorsprong van zes ronden op de zusterauto van Müller, Müller, Stuck en Lamy. Op plaats drie de Zakspeed-Viper, terwijl de Audi RS4 stationwagen van Audi-fabrieksingenieurs Uwe Bleck en Simon Englert samen met Mario Ketterer en de Italiaan Giampaolo Tenchini vierde is.

De BMW met startnummer 75 (Henk Kruidenier met de Duitsers Kai Pfister en Florian Scholze en de Fransman Jean-Michel Dewez) rijdt comfortabel aan de leiding in de klasse A5 en op de 42e plaats algemeen. De Nederlandse Seat met Tom Coronel, Michel Schaap, Ivo Breukers en Gerrie Willems rijdt nog steeds, maar natuurlijk wel met flinke achterstand na de langdurige reparaties van gisteravond.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet