Porsche Cups

Porsche Supercup: Richard Westbrook pakt pole, Patrick Huisman vierde

Richard Westbrook start zondag vanaf pole-position in de Porsche Supercup. De titelverdediger klokte zaterdag op het circuit van Silverstone de snelste tijd. Westbrooks meest rappe ronde van 1:51,662 was exact drie honderdsten van een seconde vlotter dan de wederom verrassende Nicolas Armindo.

Tekst: Marc Kok
Foto: racecam.de

Huisman snelste Nederlander
Armindo heeft de smaak te pakken. Tijdens de regenrace van Magny-Cours, vorige week, werkte hij zich in de race op van de 14de naar de tweede stek. Ook nu was de Fransman weer snel. De Duitser Christian Menzel completeerde de topdrie. Op P4 vinden we de eerste Nederlander. Viervoudig kampioen Patrick Huisman gaf 0,438 seconde toe op Westbrook, goed voor een positie op de tweede startrij.

derek_warwick_richard_westbrook
Derek Warwick (links) in gesprek met de man van de pole-position Richard Westbrook.

P7 voor Jeroen ‘Bleek’
Jeroen Bleekemolen kon zijn sterke kwalificaties van Monaco (pole) en Magny-Cours (vierde) geen vervolg geven. Met 1:52,337 moet de jongste Bleek het zondag gaan proberen vanaf de zevende stek op de grid. Tweevoudig racewinnaar dit seizoen Uwe Alzen (Bahrein en Magny-Cours) viel tegen. Hij kwam niet verder dan de tiende positie.

Constant
Jaap van Lagen, die vorige week debuteerde in de Porsche Supercup, blijkt constant. Net als op Magny-Cours zette hij zijn bolide van Team Bleekemolen neer op P13. Zijn ploegmaat Sebastiaan Bleekemolen moet het doen vanaf P23. Bleek nummer twee had eigenlijk de 19de chrono, maar moest zijn snelste ronde afgeven omdat hij in de vrije trainingen van vrijdag zijn snelste ronde had geklokt terwijl er op dat moment een gele vlag (betekenis: gas minderen bij gevaarlijke plek op de baan) uithing. Naast deze straf kreeg de oudere broer van Jeroen van de ‘liefdevolle’ mensen van de FIA tevens een boete van duizend euro.

Derek Warwick
In het 32 koppen tellende deelnemersveld doen ook weer de twee wagens van HSF Porsche Eindhoven mee. Paul van Splunteren gaf exact drie tellen toe op pole-man Westbrook en staat 27ste. De racer uit Vught staat zondag samen met Derek Warrick op de veertiende startrij. De voormalig Formule 1-coureur is als gastrijder toegevoegd aan het veld en klokte de 28ste tijd. Van Splunterens ploeggenoot Simon Frederiks moet het zondag vanaf de 31ste en voorlaatste startplaats gaan doen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet