Clio Cup

Clio Cup: Bleekemolen buit ervaring uit op opdrogende baan

Tijdens een kwalificatie die twee keer met een rode vlag werd stilgelegd scoorde Michael Bleekemolen uiteindelijk de poleposition. De eerste rode vlag was vanwege het noodweer, de regen kwam met bakken uit de hemel, de tweede was voor de op de kop liggende Dennis de Borst. In de laatste minuten kon iedereen nog één rondje klokken op de opdrogende baan en daarin toonde Michael Bleekemolen zich de snelste.

Tekst: Daan Jeuken, Fotografie: Chris Schotanus

De kwalificatie van de Clio Cup begon onder extreme omstandigheden. Terwijl de radar aangaf dat de rest van Nederland droog was kwam het water in Assen in moessonachtige proporties naar beneden. Na een korte rodevlagsituatie klaarde het weer wat op en konden de Clio’s op de opdrogende baan hun kwalificatie afwerken.

Terwijl de Clio’s maximaal gebruik probeerden te maken van de opdrogende baan werd de kwalificatie opnieuw onderbroken met een rode vlag. Dit keer lag er een bolide van Equipe Verschuur op zijn dak, en wel die van Dennis de Borst. Gelukkig kon de rijder in kwestie gewoon uitstappen en de auto was zo minimaal beschadigd dat De Borst – na door de marshalls weer rechtop te zijn gezet – weer op eigen kracht kon terugrijden naar de pits.

dennisopzijndak
Dennis de Borst wordt weer met de wielen op de grond gezet

Met nog een minuut of vier te gaan mochten de rijders weer de pits uit, wat betekende dat iedereen nog één snel rondje kon rijden. Vechten was het voor een vrij rondje, maar het compromis was dat elke gereden auto de baan droger maakte. In dat vliegende rondje maakt Michael Bleekemolen optimaal gebruik van zijn schat aan ervaring. Bleekemolen klokte een tijd van 2:09.766, waarmee hij Marco Bikkers en Frank Wilschut achter zich hield.

Uitslag kwalificatie Clio Cup
DPP Assen, zaterdag 7 juli 2007

1. Michael Bleekemolen, 2:09.766
2. Marco Bikkers, op 0.275
3. Frank Wilschut, op 0.699
4. Robert van den Berg, op 0.718
5. Tim Buijs, op 1.476
6. Paul Vahstal, op 1.536
7. Pim van Riet, op 1.623
8. Addie van de Ven, op 1.741
9. Hoevert Vos, op 1.760
10. Wilbert van de Burg, op 1.867

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet