Formule 1

Formule 1: McLaren ontkent gebruik informatie Ferrari

McLaren ontkent gebruik gemaakt te hebben van technologische informatie van Ferrari. Deze info zou bij de Britse renstal terecht zijn gekomen nadat een Ferrari-medewerker deze had doorgespeeld. De FIA gaat de zaak onderzoeken of de Formule 1-regels zijn overtreden.

Ferrari ontsloeg deze week Nigel Stepney, afgelopen jaren een belangrijke pion in de successen van de Italiaanse renstal en Michael Schumacher. Stepney wordt ervan verdacht technologische gegevens te hebben doorgespeeld aan de grote concurrent McLaren. Deze zou hij hebben gegeven aan hoofddesigner Mike Coughlan. Ferrari heeft Coughlan inmiddels aangeklaagd. McLaren heeft haar prominente werknemer ondertussen geschorst.

Het dit jaar zeer succesvolle team van Ron Dennis heeft inmiddels Ferrari en de mondiale automobielfederatie FIA aangeboden de McLaren-fabriek te inspecteren. Daarmee wil McLaren aangeven onschuldig te zijn aan heling van uitermate geheime en gevoelige informatie.

De FIA heeft inmiddels aangegeven ook een eigen onderzoek te willen starten. Daarbij wordt de rol van beide grote F1-teams bekeken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet